Regeringen vil forbyde minkavl indtil 2023 – men bliver det nogensinde tilladt igen?

Fremtiden for dansk minkavl er oppe i luften, efter regeringen tirsdag fortalte, at de vil forlænge forbuddet til 2023. Men de politiske fløje er uenige, og hos minkavlerne er der meget på spil i forhold til at starte op igen. Hør mere i dagens Ajour.

Hvis det står til regeringen, skal der heller ikke i hele 2022 opdrættes mink på danske gårde.

Minkavlerne har ventet på svar fra regeringen om fremtiden for deres erhverv – og tirsdag kunne fødevareminister Rasmus Prehn (S) på et møde med folketingets partier fortælle, at regeringen vil forlænge forbuddet mod at avle mink til 2023.

Baggrunden er, at Statens Serum Institut har valgt at fastholde deres vurdering fra i sommers om, at coronasmittede mink kan have en ”sundhedsrisiko for mennesker af ukendt størrelse”. 

Redaktør på Altinget Erhverv, Christoffer Lund-Hansen, har talt med nogle af de minkavlere, det hele handler om. Et par af dem er klar til at genoptage erhvervet, hvis det bliver lovligt igen – men der er millioner og meget andet på spil.

Hør med i dagens afsnit af Ajour, hvor vi ser på debatten om fremtiden for minkavl i Danmark.

Forrige artikel Podcast: Er verdensmålene kun for store virksomheder? Podcast: Er verdensmålene kun for store virksomheder? Næste artikel Nu starter mink-kommissionen: Hvem vidste hvad, da minkene blev slået ihjel i coronaens navn? Nu starter mink-kommissionen: Hvem vidste hvad, da minkene blev slået ihjel i coronaens navn?
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.