Deadline nærmer sig: 12 minkavlere har søgt om dvalekompensation

Uret tikker. Lørdag står det klart, hvor mange tidligere minkavlere, der ønsker at have muligheden for at genoptage erhvervet, hvis det bliver muligt. Indtil videre har 12 minkavlere tilkendegivet det ønske. 

Når fredag bliver til lørdag er der et klarere billede af, hvordan en eventuel fremtidig minkproduktion i Danmark kan se ud.

For fredag 1. april klokken 23.59 er nemlig den sidste chance for at søge dvalekompensation for de forhenværende minkavlere. 

Indtil videre har 12 tidligere minkavlere valgt at søge dvalekompensation. 

Det svarer til omkring 1 procent af de 1.201 ansøgninger, som Fødevarestyrelsen har modtaget.

1.189 tidligere minkavlere har søgt om nedlukningserstatning. 

Det oplyser Fødevarestyrelsen til Altinget.

Forskellige forudsigelser

At så få minkvirksomheder indtil videre har valgt at forfølge dvalemodellen, står i kontrast til meldingerne i september fra Louise Simonsen, formand i Danske Mink.

"Mit bud er, at vi snakker langt over 50 avlere," svarede Louise Simonsen dengang til Altinget på spørgsmålet om, hvor mange minkavlere, som hun mente ville genoptage erhvervet, hvis det blev muligt. 

En lignende melding kom dengang fra minkavler Erik Westergaard. 

"Der er rigtigt mange, som vil starte op igen - men de er bange for at sige det offentligt. Mit bud vil ligge på, at der er mellem 75 og 100, men som tiden skrider frem, mister vi muligheden for at købe tæver i udlandet. Mange ringer til mig og siger, at de gerne vil starte op igen, men de vil ikke have deres navn frem," sagde Erik Westergaard og tilføjede, at han havde været i kontakt med op imod 50 tidligere minkavlere.

Tage Pedersen, formand i Danske Minkavlere, var derimod langt mere skeptisk. 

"En eller to er mit bud. Jeg aner ikke om, det er fem, ti eller femten, men det bliver ikke særligt mange. Det bliver så svært at gå i gang, når der er ganske få," sagde han i september. 

,

Forrige artikel Regeringens finansielle vagthund anbefaler forøgelse af kapitalbufferen Regeringens finansielle vagthund anbefaler forøgelse af kapitalbufferen Næste artikel Regeringen hæver kontracyklisk kapitalbuffer igen Regeringen hæver kontracyklisk kapitalbuffer igen
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.