Valgpodcast: Hvorfor taler vi så lidt om sundhed i den her valgkamp?

AJOUR: Før i tiden har ventelister og kræftbehandlinger været store emner i debatten under folketingsvalgene. Men indtil videre er det meget sparsomt med sundhedsdebatten i denne omgang. Hvorfor?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Både regeringen og Socialdemokratiet præsenterede i løbet af vinteren og foråret planer for det danske sundhedsvæsen.

Men de planer er ikke blevet brugt som den helt store løftestang under dette valg, hvor fokus i højere grad har været på nedslidning, udlændinge, miljø og klima.

Er der for lidt at vinde for partierne på sundhedsområdet? Og når de store partier i rød og blå blok har præsenteret store udspil for området - hvad kan man så komme med af nye tiltag, der kan tiltrække vælgere?

Altinget: ajour ser nærmere på det emne i dagens udgave, hvor sundhedspolitisk analytiker Ole Toft og politisk kommentator Erik Holstein er gæster i studiet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Politisk Stuegang: Overbehandling og rutinekontroller fylder for meget Politisk Stuegang: Overbehandling og rutinekontroller fylder for meget Næste artikel Politisk Stuegang: Der mangler ikke hænder i sundhedsvæsenet Politisk Stuegang: Der mangler ikke hænder i sundhedsvæsenet
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.