Podcast: De ansatte i smitteopsporingen kan se så meget data, at det kan være på kanten af loven

AJOUR: Det møder kritik fra flere eksperter i datasikkerhed, at information fra mere end 190.000 corona-smittede danskere er tilgængelige for alle de ansatte i smitteopsporingen. Hør om det i dagens Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det halter med datasikkerheden - uanset om man får lavet sin test i det private eller det offentlige.

I løbet af sidste uge blev det nemlig både fortalt, hvordan et privat firma benyttede sig af den Facebook-ejede app, WhatsApp, til at dele information om smittede i en privat gruppe. Og i det offentlige har en stor gruppe af de ansatte i smitteopsporingen haft adgang til over 190.000 corona-smittede danskeres data.

Sidstnævnte er langt mere, end hvad de ansatte har brug for, og derfor vurderer eksperter i datasikkerhed over for Altinget, at smitteopsporingens tilgang til data kan være på kant med loven.

Hør mere om det i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, forklarer mere om sagen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast om ny V-næstformand: Her adskiller Lose sig væsentligt fra Støjberg Podcast om ny V-næstformand: Her adskiller Lose sig væsentligt fra Støjberg Næste artikel Podcast: Sådan har Ursula von der Leyens vaccinefadæse skadet EU's troværdighed Podcast: Sådan har Ursula von der Leyens vaccinefadæse skadet EU's troværdighed
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.