Podcast om mink: Et presset erhverv må lade livet for at stoppe den muterede virus

AJOUR: Minkerhvervet bidrager med mange eksportkroner til den danske stat, men erhvervet har været presset de seneste år i takt med modehusenes ændrede fokus. Hør mere om det og om minks rolle i den aktuelle sundhedskrise i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Midt i et virvar af stemmeoptælling fra det amerikanske valg - og mens en række danske ministre var i corona-karantæne - så kom der endnu en stor nyhed.

Statens Serums Institut oplyste på et pressemøde - hvor ministrene og styrelsernes repræsentanter var med virtuelt - at en muteret udgave af coronavirus er blevet fundet, og årsagen til det var mink.

Derfor skal minkene aflives - og det er et stort eksporterhverv, der dermed bliver hårdt ramt. Hvor stort er det egentlig? Og hvordan så fremtiden ud for det?

Det kan du høre om i dagens udgave af Altinget Ajour - hvor Altingets fødevareredaktør forklarer om den sag. Derudover forklarer Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, om den muterede coronavirus og risikoen for, at corona-vaccinerne bliver virkningsløse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Coronapatienter bliver hurtigere indlagt end i foråret Podcast: Coronapatienter bliver hurtigere indlagt end i foråret Næste artikel Podcast: Hvem skal bestemme, når den næste epidemi rammer? Podcast: Hvem skal bestemme, når den næste epidemi rammer?
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.