Podcast: Overlæge holder fast: "Vi kommer ikke til at se italienske tilstande i Danmark”

AJOUR: Coronaepidemien kommer ikke til at lægge danske sygehuse ned som i Italien. Det vurderede epidemiforsker og overlæge på et af landets særlige coronahospitaler Thomas Benfield allerede i sidste uge. Data fra Italien og de massive forberedelser i Danmark gør ham nu endnu mere sikker.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Udviklingen af coronavirussen i Danmark er gået efter forventning.

Det fortæller Hvidovre Hospitals overlæge på infektionsmedicinsk afdeling Thomas Benfield, der også forsker i smitsomme sygdomme.

Han understreger, at hospitalerne nu mærker coronavirussen, men at situationen på ingen måde er ude af kontrol.

Samtidig bekræfter nye data nu overlægen i den fornemmelse, han allerede præsenterede i sidste uge. Dataen viser ifølge Thomas Benfield, at Danmark ikke er på vej til at få italienske tilstande, hvor sygehusene svømmer over i indlagte patienter.

Lyt til hele interviewet med overlægen i dagens udsendelse af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: I krisetider blomstrer misinformation, og coronakrisen er ingen undtagelse Podcast: I krisetider blomstrer misinformation, og coronakrisen er ingen undtagelse Næste artikel Podcast: Sådan presser coronavirussen de socialt udsatte Podcast: Sådan presser coronavirussen de socialt udsatte
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.