Derfor er beskederne fra Statsministeriets chef så bemærkelsesværdige

Miljø- og Fødevareministeriet skulle tage ansvaret for mink-sagen på sine skuldre og ikke skubbe resten af regeringen foran. Det var meldingen i en række beskeder fra Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen. Altingets forsideredaktør analyserer på den seneste udvikling i minkkommissionen.

En lang række kommandoer på SMS fra Barbara Bertelsen – Statsministeriets departementschef – til Miljø- og Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, er blevet centrale i minkkommissionen.

For det er et unikt indblik i, hvordan embedsværket opererer i den form for kriser, og det giver et særligt indblik i, hvordan håndteringen af mink-sagen fungerede, da bølgerne gik højest.

I dagens udgave af Altinget Ajour giver forsideredaktør – og Altingets udsendte til mink-kommissionen – Kristine Korsgaard, et overblik over den seneste uges udvikling i kommissionen, og ser frem mod det næste interessante i høringerne.

Forrige artikel Hvordan endte en mail til Socialdemokratiets erhvervsklub med at blive besvaret af Sundhedsministeriet? Hvordan endte en mail til Socialdemokratiets erhvervsklub med at blive besvaret af Sundhedsministeriet? Næste artikel Valgpodcast: Hvordan går det i Region Syd? Valgpodcast: Hvordan går det i Region Syd?
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.