Podcast: Sådan forsøger myndighederne at stoppe misinformation om coronavirus

AJOUR: Både EU og Danmark har taget tiltag for at stoppe spredningen af misinformation om coronavirussen. Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, giver i dagens udsendelse et overblik over tiltagene og problemet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Myndighederne forsøger ikke kun at stoppe spredningen af coronavirus; det samme gælder for misinformation om sygdommen.

Der har dog allerede været eksempler på historier, der ikke har haft hold i virkeligheden på sociale medier.

Derfor har EU indkaldt de store internetplatforme for at få dem til at iværksætte initiativer, der skal værne mod misinformation, og i Danmark har myndighederne ligeledes adresseret den del af problemet.

I dagens udgave af Altinget Ajour fortæller Altingets digitalredaktør, Chris Lehmann, om de forskellige indsatser og om problemets størrelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast med overlæge på corona-afdeling: Jeg tror ikke, vi får italienske tilstande i Danmark Podcast med overlæge på corona-afdeling: Jeg tror ikke, vi får italienske tilstande i Danmark Næste artikel Podcast: Sådan er hospitalerne ved at forberede sig på coronavirus Podcast: Sådan er hospitalerne ved at forberede sig på coronavirus
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.