Ida Sofie Jensen: Vi skal styrke Tryghedsgruppen som demokratisk selskab

DEBAT: Tryghedsgruppen har med udviklingen de senere år ”dannet skole” for medlemsdemokrati, og står det til mig som formand, så skal vi sætte fuld fart på eksekvering af de mål, vi har sat i den nye strategi, skriver Ida Sofie Jensen.

Af Ida Sofie Jensen
Formand for Tryghedsgruppens bestyrelse 

Tryghedsgruppen er moderen i Tryg-familien. Vi er et medlemsbaseret selskab, der er hovedejer af Danmarks største forsikringsselskab Tryg.

Vi står bag Trygfondens mange almennyttige aktiviteter inden for sundhed, sikkerhed og tryghed. Og så giver vi hvert år noget tilbage til vores 1,3 millioner medlemmer i form af medlemsbonus.

Men sådan har det ikke altid været. Vi er blevet beskyldt for at være indspist og lukket og på udemokratisk vis have forvaltet en masse ”herreløse penge”.

Kritikken har vi taget på os og gjort noget ved. Vi har sat en ny strategisk retning, der betyder, at vi giver vores 1,3 millioner medlemmer reel medindflydelse på, hvad vi laver.

Det gør vi via medlemmernes mulighed for at stille op og stemme til vores repræsentantskab. Og ingen, der har fulgt lidt med i valget til Tryghedsgruppens repræsentantskab i Region Hovedstaden kan være i tvivl om, at det er et medlemsbaseret selskab med frie og demokratiske valg – 70 kandidater stiller op til valg til 21 pladser.

Og der afholdes 7 valgmøder, hvor mere end 7.000 medlemmer har valgt at deltage for at møde de opstillede kandidater og høre om Tryghedsgruppens nye strategi.

Tryghed er kernen
Tryghed er kernen i vores nye strategi, og vi investerer i tryghed på flere måder. Vi gør det gennem et aktivt ejerskab af Tryg Forsikring.

Det holder hovedejerskabet på danske hænder og giver os mulighed for at sikre, at Tryg har fokus på kunderne – det vil sige vores medlemmer. Vores hovedejerskab tager hensyn til, at Tryg er et børsnoteret selskab.

Vi har øget vores investeringer i Trygfonden, hvor repræsentantskabet netop har besluttet, at vi i 2020 skal anvende 650 millioner kroner på tryghedsskabende aktiviteter.

Gennem et medlemsbaseret bevillingsudvalg og de regionale råd er medlemmerne med til at beslutte, hvilke aktiviteter Trygfonden skal involvere sig i.

Tryg i det danske samfund
Og ingen kan være i tvivl om, at Trygfonden betyder noget for det danske samfund. Livreddertårne, der alene i hovedstaden skaber tryghed på 10 travle strande og havnebade om sommeren.

Trygfondens familiehuse, der skaber tryghed for 300 familier med kræftsyge børn. Hjerteløberordningen, hvor 72.000 danskere løber for at redde liv.

Bedre psykiatri, hvor pårørende får råd og vejledning i en vanskelig situation, bevillinger til forskning i aktiv sundhed, hvor vi får ny viden, for blot at nævne nogle få aktiviteter.

Endelig har vi gennem de seneste fire år investeret i udbetaling af medlemsbonus. I 2019 udbetalte vi godt 900 millioner kroner i bonus til vores medlemmer svarende til 8 procent af deres forsikringspræmie.

Det sker ud fra devisen, at når det går godt i forsikringsselskabet Tryg, så skal kunderne også mærke det, og er dermed et endegyldigt opgør med ”de herreløse penge”.

Tryghedsgruppen har med udviklingen de senere år ”dannet skole” for medlemsdemokrati, og står det til mig som formand, så skal vi sætte fuld fart på eksekvering af de mål, vi har sat i den nye strategi.

Forrige artikel Frivilligrådet: Tidligere bevillinger af satspuljemidler bør kulegraves Frivilligrådet: Tidligere bevillinger af satspuljemidler bør kulegraves Næste artikel Lars Werge: Tryghedsgruppen skal hjælpe med at styrke fællesskabet Lars Werge: Tryghedsgruppen skal hjælpe med at styrke fællesskabet