Danmarksdemokraterne: En ny udviklingspolitik skal slanke bistanden og sætte spot på migration

Danmark bør reducere udviklingsbistanden med 3,5 milliarder kroner og fokusere på at hjælpe Europas nærområder med at håndtere de massive migrationsstrømme. Udviklingsindsatsen skal samtidig prioritere projekter, der fremmer selvhjælp og demokrati i udviklingslande, skriver Charlotte Munch.

Vi står midt i en kompleks verdenssituation, der kræver, at vi tager en tænkepause og revurderer vores udviklingspolitik. Som udenrigsordfører i Danmarksdemokraterne er det en opgave, jeg tager alvorligt. Jeg ved nemlig, hvor vigtigt det er at deltage aktivt i globale anliggender gennem vores udviklingsstrategi.

Men måske er det også tid til at finde en skarpere retning for vores indsats, så vi kan opnå større resultater og sikre både vores partnerskaber og nationale interesser.

Lad os starte med at anerkende vores moralske forpligtelse til at hjælpe med verdens udvikling. Samtidig må vi huske at bruge vores økonomiske ressourcer klogt. Jeg mener derfor, at det er på tide at se nærmere på vores bistandsbudget.

Mindsket budget og fokus på migration

Med de nuværende tal fra 2023 foran os, er det nødvendigt at reducere bevillingen med 3,5 milliarder kroner. Dette skridt er afgørende for at opnå en bæredygtig udviklingspolitik.

Det er også på tide at overveje, hvordan vi fordeler vores bistandsmidler. Lad os satse på lande tæt på Europa, som kæmper med store migrationsstrømme.

Ved at investere i disse lande kan vi ikke blot hjælpe dem med at forbedre deres samfund, men også aktivt adressere migrationsudfordringerne. Det er en chance for at styrke vores nabolande og samtidig mindske presset på Europas grænser.

En anden idé, som vi finder positiv, er at støtte lande, der ønsker at samarbejde med Danmark om oprettelsen af asylansøgningscentre. Dette er ikke kun godt for dem, men også for os.

Lande som Rwanda viser interesse i at deltage i håndteringen af migrationsstrømme, og det er noget, vi bør støtte ved at hjælpe dem med deres egne udviklingsprojekter.

{{toplink}}

Hjælp til selvhjælp

Jeg tror ligeledes på, at vores bistand skal fokusere på at fremme selvhjælp og styrke demokratiet i nærområderne. Vi bør investere i uddannelse, sundhedsvæsen og infrastruktur. På den måde hjælper vi samfundene med at tackle deres egne udfordringer og skabe en bæredygtig fremtid.

Samtidig bør vi gradvist ændre vores bistand fra ren hjælp til partnerskaber, hvor udviklingslandene spiller en aktiv rolle i at forme deres egen fremtid. Det er vejen mod en mere varig udvikling, der ikke kun afhænger af ekstern støtte.

I Danmarksdemokraterne mener vi derfor, at det er på tide at tilpasse strategien "Fælles om verden" for at imødekomme de udfordringer, vi står overfor i dag.

Gennem disse nødvendige justeringer, herunder en mindre bevilling og en større koncentration på udvikling i vores nærområder tæt på Europa, kan vi skabe en stærkere og mere ansvarlig udviklingspolitik.

Samtidig støtter vi dem, der aktivt deltager i fælles bestræbelser på at håndtere migrationsstrømme. Vi prioriterer også projekter, der fremmer selvhjælp og demokrati i udviklingslandene.

I Danmarksdemokraterne er vi klar. Klar til at bygge en fremtid, hvor Danmark handler som en ansvarlig global spiller, der balancerer vores egne interesser med vores ansvar for verdenssamfundet.

Forrige artikel Ngo'er: Ligestilling er verdens bedste business case – men uden ny kurs, tager det 286 år at opnå Ngo'er: Ligestilling er verdens bedste business case – men uden ny kurs, tager det 286 år at opnå Næste artikel Ambassadørens dagbog: Det danske bidrag til G20-topmødet styrker vores globale image Ambassadørens dagbog: Det danske bidrag til G20-topmødet styrker vores globale image