Moderaternes partisekretær stopper: "Medarbejderne fortjener at få ro"

Efter en turbulent måned hos Moderaterne, har partisekretæren, Kirsten Munch Andersen, valgt at stoppe. 

Partisekretæren i Moderaterne, Kirsten Munch Andersen, har valgt at sige op. 

Det oplyser partiet til Ritzau ifølge DR

"Moderaterne og ikke mindst medarbejderne fortjener at få ro til arbejdet. Det er der brug for," udtaler Kirsten Munch Andersen. 

Hun oplyser også til mediet, at det er hendes egen beslutning at stoppe som partisekretær. 

Ifølge Ritzau blev Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, "oprigtig ked af det", da han modtog opsigelsen. 

{{toplink}}

Opsigelsen sker efter, at flere nuværende og tidligere medarbejdere fortalte om en "tyrannisk kultur", sexisme og dårlig ledelse i partiets sekretariat til B.T.

Medarbejderne sendte 15. august en indberetning Arbejdstilsynet om problemer i partiet. 

I indberetningen var Kirsten Munch Andersens navn nævnt.

Afsløringerne har startet en brand i partiet, som førte til et langt krisemøde i Moderaterne, hvor Lars Løkke Rasmussen efterfølgende kunne meddele, at partiet nu har iværksat en whistleblower-ordning og hentet en erhvervspsykolog ind.

Tidligere på ugen kunne flere medier erfare, at Moderaterne har fyret flere medarbejdere i partiets politiske sekretariat. 

Lars Løkke Rasmussens nuværende særlig rådiver i Udenrigsministeriet, Morten E. G. Brautsch, er blevet konstituerende partisekretær i perioden 1. oktober til 1. februar 2025. 

{{toplink}}

Forrige artikel Efter ministerrokade: Socialdemokratiet lægger ny ordførerkabale Efter ministerrokade: Socialdemokratiet lægger ny ordførerkabale Næste artikel Flere udvalg i Folketinget får ny formand Flere udvalg i Folketinget får ny formand