Stor landsmødeweekend: Bliv klogere på partiernes vælgere

Hvad kendetegner dem, som sætter kryds ved Radikale? Har Socialdemokratiet flest kvindelige eller mandlige vælgere? Og er det Konservative eller Dansk Folkeparti som har de ældste vælgere? Kom tættere på de fire partiers kernevælgere.

Lørdag strømmer partimedlemmer til Aalborg, Herning, Nyborg og København til fire partiers traditionsrige samlinger. 

Det er nemlig blevet tid til kongres for Socialdemokratiet, årsmøde for Dansk Folkeparti, landsmøde for Radikale og landsråd for Konservative. 

I anledning af weekendens mange partimøder giver Altinget et indblik i de fire partiers vælgergrupper med udgangspunkt i en undersøgelse, der er udarbejdet af professor Kasper Møller Hansen på baggrund af data fra Kantar Gallup og Epinion. 

Undersøgelsen viser blandt andet, at kvinderne er i overtal blandt Socialdemokratiets vælgere. Hvis du sætter kryds ved Radikale er en vis sandsynlighed for, at du er mellem 18 og 24 år, for det er hver fjerde af partiets vælgere. 

Stemmer du derimod på Konservative, er der større sandsynlighed for, at du er over 70 år. Den aldersgruppe tilhører næsten hver tredje af partiets vælgere. 

Er du blandt Dansk Folkepartis vælgere, har du formentlig enten en erhvervsfaglig uddannelse i bagagen eller folkeskolen som den højest gennemførte uddannelse. Det er nemlig gældende for henholdsvis 40,1 procent og 38,9 procent af partiets vælgere. 

Bliv klogere på partiernes vælgere i grafen nedenfor.

Forrige artikel Prøv quizzen: Hvor godt har du fulgt med? Prøv quizzen: Hvor godt har du fulgt med? Næste artikel S-kongres midt i landbrugsforhandlinger: Mette Frederiksen understreger regeringens grønne profil S-kongres midt i landbrugsforhandlinger: Mette Frederiksen understreger regeringens grønne profil