7. låge i Altingets fotojulekalender: Sommerens strejkende sygeplejersker

Sommerferien var præget af sugeplejerske-strejken, der varede godt to måneder. Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

19. juni startede sygeplejerske-konflikten. Et lille flertal af medlemmerne stemte nej til den overenskomst, som Dansk Sygeplejeråd havde forhandlet. Hovedstridspunktet var lønningerne, som ifølge sygeplejerskerne ligger langt under lønningerne hos klassiske mandefag.

Her er vi på Nørreport 22 juni hvor en gruppe på cirka 150 sygeplejersker demonstrerer. Formand for Dansk Sygeplejeråd Grethe Christensen kommer også forbi og holder en mindre tale. De strejkende sygeplejersker kommer med mange råb til cyklisterne, der kører forbi. Og med kridt er der på asfalten skrevet "Husk hjelmen – vi er IKKE på job".

28. august blev konflikten afsluttet, da et flertal af Folketingets partier bestående af regeringen, Venstre, Radikale, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance vedtog et lovindgreb dagen forinden.

Forrige artikel Magtkampe forsinker nationalistiske lederes drømme om en supergruppe i Europa-Parlamentet Magtkampe forsinker nationalistiske lederes drømme om en supergruppe i Europa-Parlamentet Næste artikel Dagens overblik: Markant flere har anmeldt voldtægter i første år med den nye samtykkelov Dagens overblik: Markant flere har anmeldt voldtægter i første år med den nye samtykkelov