5. låge i Altingets fotojulekalender: Fornemt besøg fra USA

I maj var den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken på besøg i København. Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Antony Blinken, USA's udenrigsminister. Fotograferet 17. maj 2021.

I maj var der fornemt besøg, da den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, var i Danmark. Her mødtes han med udenrigsministrene Jeppe Kofod, Pele Broberg (Grønland) og Jenis av Rana (Færøerne).

Besøget fulgtes tæt, og på Altinget var særligt Arktis-redaktør Andreas Krog interesseret i besøget. For fotograferne blev det til en hurtig fotomulighed udenfor Eigtveds Pakhus, hvor corona-venlige albuer blev udvekslet mellem de fire udenrigsministre, inden programmet gik videre med et pressemøde inde i pakhuset.

Den amerikanske udenrigsministers besøg har styrket både grønlænderne og færingernes udenrigspolitiske selvtillid, kunne man læse i en analyse på Altinget Arktis i forbindelse med det amerikanske besøg. 

Forrige artikel Finanslov: Regeringen og partier vil have mere strøm fra havvind Finanslov: Regeringen og partier vil have mere strøm fra havvind Næste artikel Mens DI og SMVdanmark skærper retorikken i kampen om SMV'erne, siger Brian Mikkelsen: ”Jeg mærker ikke det pres. Medlemmerne kommer selv” Mens DI og SMVdanmark skærper retorikken i kampen om SMV'erne, siger Brian Mikkelsen: ”Jeg mærker ikke det pres. Medlemmerne kommer selv”