8. låge i Altingets fotojulekalender: Konservatives overraskende pressemøde

Det var på alle måder et anderledes og overraskende pressemøde, som Søren Pape Poulsen holdt i forbindelse med Konservatives sommergruppemøde i august. Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Søren Pape Poulsen, formand for Konservative. Fotograferet 18. august 2021.

Alle partier holder normalt sommergruppemøder med indlagt pressemøde i løbet af august, hvor partiets prioriter i den kommende politiske sæson bliver lagt fast. For Konservative lå det i år 18. august, og blev holdt på Egelund Slot i Fredensborg. 

Op til sommergruppemødet blev særligt ét spørgsmål – eller snarere én person – diskuteret, når talen faldt på Konservative. Nemlig Naser Khader. Vi vidste ikke på forhånd, om Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på mødet ville forholde sig til den advokatundersøgelse, som partiet havde sat i gang af mulig krænkende adfærd fra Naser Khader. 

Pressemødet begynder, og kun formand Søren Pape Poulsen kommer ud, hvilket er usædvanligt. Og den næste time handler det udelukkende om Naser Khader, der bliver smidt ud af partiet på grund af anklager om grænseoverskridende adfærd.

Det kan tydeligt mærkes i rummet, at det er et vanskeligt emne at kommunikere. Både for formanden, men også for de øvrige tilstedeværende. Stemningen efter pressemødet er også en anden end normalt, hvor alle går lidt stille videre.

 

 

Forrige artikel Nye beregninger: En CO2-afgift flytter tusindvis af job fra land mod by Nye beregninger: En CO2-afgift flytter tusindvis af job fra land mod by Næste artikel Dagens overblik: Nye restriktioner på vej, og flere partier ønsker diplomatisk boykot af vinter-OL Dagens overblik: Nye restriktioner på vej, og flere partier ønsker diplomatisk boykot af vinter-OL