Dødsfald: Fhv. advokat og K-byrådsmedlem Torben Ingemann-Hansen (85)

Fhv. advokat og konservativt byrådsmedlem på Frederiksberg Torben Ingemann-Hansen, Frederiksberg, er død, 85 år gammel. Bisættelsen har fundet sted.

En Frederiksberg-borger af den klassiske skole er gået bort i skikkelse af den mangeårige advokat Torben Ingemann-Hansen. Han var født i kommunen, var konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i årene 1986-90 og boede i kommunen frem til sin død.

Juristen Torben Ingemann-Hansen gjorde først karriere i centraladministrationen som sekretær i Undervisningsministeriet og Finansministeriet, det var i årene 1961-67, hvorefter han umiddelbart fik beskikkelse som advokat og startede selvstændig praksis i 1969, fra 1990 i Advokaterne Amaliegade 42.

Torben Ingemann-Hansen beklædte en række tillidshverv - både i erhvervslivet og samfundet, herunder ikke mindst gennem sit advokatvirke i flere af civilsamfundets mange fonde. Han var eksempelvis lægdommer ved Københavns Byrets Boligafdeling 1978-92, ligesom han var medlem af Frederiksberg Kommunes Huslejenævn 1974-92.

Hans store interesse for rosporten gjorde ham til initiativtager til og formand for bestyrelsen for Gudmund Schacks Mindefond 1988-2015. Han modtog da også selv Ærestegn af Dansk Forening for Rosport og var tillige Ridder af Dannebrog.

Torben Ingemann-Hansen efterlader sin kone, advokatsekretær Randi Ingemann-Hansen.

Forrige artikel Svensk eks-minister havde ansvar for rekruttering til toppost i myndighed. Nu har han selv fået jobbet Svensk eks-minister havde ansvar for rekruttering til toppost i myndighed. Nu har han selv fået jobbet Næste artikel Dansk Affaldsforening får ny bestyrelse Dansk Affaldsforening får ny bestyrelse