Region Sjælland vælger ny formand

Efter et regionsrådsmøde 24. september er Trine Birk Andersen nu valgt som ny formand for Region Sjælland. 

Det var et enigt regionsråd, der tirsdag aften valgte Trine Birk Andersen som Region Sjælland nye formand. 

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse

"Jeg har tænkt mig lige fra dag ét at tage ansvar og fastholde et urokkeligt fokus på borgerne i Region Sjælland, for det har vores borgere både brug for og fortjent. Vi står overfor store forandringer i vores alle sammens sundhedsvæsen, og i den sammenhæng er det altafgørende for borgerne og medarbejderne her i regionen, at vi bliver ved at arbejde for at skabe nære løsninger og lighed i sundhed," lyder det fra den nyvalgte formand. 

{{toplink}}

Trine Birk Andersen overtager posten efter Heino Knudsen, der i staren af september valgte at trække sig helt fra politik for i stedet at blive direktør for DanskHåndbold.

Nu er stafetten officielt givet videre til Trine Birk Andersen, og hun har allerede en stor opgave på sit bord, nemlig regeringens sundhedsreform. 

"Jeg kommer til at være dybt optaget af, at der rent faktisk kommer en bedre og mere fair fordeling af de sundhedsfaglige ressourcer, så lægerne, sygeplejerskerne og de andre dygtige faggrupper også kommer derhen, hvor der er størst behov," udtaler hun i pressemeddelesen om udspillet.

Den nye formand tager orlov fra sin hverdag som sygeplejerske i børne- og ungepsykiatrien i Region Sjælland, hvor hun har arbejdet med at forebygge akutte indlæggelser hos børn og unge med psykiske vanskeligheder.

Altinget har tidligere på måneden haft et længere interview med Trine Birk Andersen, der kan læses her

{{toplink}}

Forrige artikel Region Sjælland skifter regionsdirektør igen Region Sjælland skifter regionsdirektør igen Næste artikel Rokade i Socialdemokratiet: Her er den nye fordeling af ordførerskaber Rokade i Socialdemokratiet: Her er den nye fordeling af ordførerskaber