Ellemann overhaler for første gang Pape i statsministermåling

Søren Pape Poulsen gik ind i valgkampen som vælgernes foretrukne borgerlige statsministerkandidat. Den titel er nu væk.

Rivaliseringen mellem Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape Poulsen har taget en drejning, der indtil for bare få måneder siden virkede utænkelig. 

For første gang, siden den konservative partiformand meldte sig på banen som statsministerkandidat, er Pape nemlig ikke den fortrukne borgerlige statsministerkandidat. 

Den ære tilfalder nu i stedet Venstres Ellemann-Jensen. 

Det viser en ny måling, som Epinion har foretaget for Altinget og DR. 

Mens 14 procent af vælgerne foretrækker Søren Pape Poulsen som statsminister, er der nu 21 procent, der hellere ser Jakob Ellemann-Jensen på den post. Det er dog fortsat Mette Frederiksen, som flest peger på som statsminister. Hele 40 procent af vælgerne foretrækker hende på posten.

Den seneste måling er blot endnu en i rækken af nedadgående målinger for Søren Pape Poulsen, siden han i august offentliggjorde sit statsministerkandidatur, hvor knap hver tredje vælger pegede på ham som deres foretrukne bud på en ny regeringschef.

Siden har Pape været i massiv modvind på grund af utallige historier om mystiske ministermøder på private ferier i Caribien og falske historier om sin (snart forhenværende) ægtemands religion og familiære relationer til præsidenten i Den Dominikanske Republik. 

Alligevel gik han ind i valgkampen som vælgernes foretrukne borgerlige statsministerkandidat. I den måling, Epinion foretog for Altinget og DR på dagen for valgudskrivelsen, foretrak 21 procent af vælgerne således Søren Pape Poulsen som statsministerkandidat. I samme måling pegede 16 procent på Jakob Ellemann-Jensen som deres foretrukne statsministerkandidat.  

Men nu har de to borgerlige statsministerkandidater altså byttet plads. 

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Ser vi på målingen af, hvem vælgerne foretrækker som statsminister af alle partilederne, er statsminister Mette Frederiksen med afstand den mest foretrukne. 24 procent af vælgerne foretrækker hende. 

Som den partileder, næstflest foretrækker, er konklusionen ikke helt så entydig. Der er derimod tilnærmelsesvist dødt løb mellem Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og to tidligere V-profiler og partistiftere, Moderaternes Lars Løkke Rasmussen og Danmarksdemokraternes Inger Støjberg. 

Søren Pape Poulsen, som tidligere har været placeret på en klar andenplads, er der nu kun seks procent, der foretrækker. 

Mindst populære statsministerkandidat 

Søren Pape Poulsen er ikke kun dalet som vælgernes foretrukne statsministerkandidat. For første gang i de to et halvt år, Epinion har foretaget målinger for Altinget, er den konservative formand nu også den statsministerkandidat, som er mindst populær blandt vælgerne. 

I Epinions seneste måling svarer 47 procent, at de er negativt stemt over for ham. Umiddelbart efter han meldte sig ind i kampen om statsministerposten, lå det tal på 28 procent. Samtidig var der i august 55 procent, der var positivt indstillet over for ham, mens det tal nu er dalet til 32 procent.

I den seneste måling er 45 procent positivt indstillet og 41 procent negativt indstillet over for Mette Frederiksen, mens 37 procent er positivt indstillet, og 44 procent er negativt indstillet over for Jakob Ellemann-Jensen.

Forrige artikel Hæstorp kalder Støjbergs salonbeskyldninger nedværdigende: Hæstorp kalder Støjbergs salonbeskyldninger nedværdigende: "Det er ikke woke at gøre sig umage" Næste artikel DF vil føre blå erhvervspolitik: DF vil føre blå erhvervspolitik: "Det er et kardinalpunkt for os rulle skatten på generationsskifte tilbage"