Lovindgreb vedtaget: Nu stopper sygeplejerskernes strejke

Folketingets hastebehandling er ovre, og et flertal har nu godkendt loven, som betyder, at landets sygeplejersker efter ti ugers strejke vender tilbage til arbejdet lørdag.

Et flertal i Folketinget har fredag middag vedtaget regeringens indgreb i sygplejerskernes konflikt.

Dermed vil samtlige strejkende sygeplejersker vende tilbage til arbejdet igen lørdag.

Foruden S-regeringen har Venstre, Konservative, Radikale, Nye Borgerlige og Liberal Alliance lagt stemmer til, at indholdet i Forligsinstitutionens mæglingsskitse gøres til lov.

Det er selvsamme mæglingsskitse, som et flertal af sygeplejerskerne stemte nej til juni, hvilket udløste strejken, som nåede at vare i ti uger.

Mæglingsskitsen indebærer, at sygeplejerskerne får en lønstigning på 5,02 procent over de næste tre år, og at der nedsættes en såkaldt lønstrukturkomité, som har til formål at undersøge, om sygeplejerskerne har et lønefterslæb i forhold til andre faggrupper i den offentlige sektor.

Sygeplejerskernes kritik har blandt andet gået på, at de har en lavere løn end andre faggrupper, som ikke traditionelt set er mere mandsdominerede. Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti har støttet sygeplejerskerne opråb om et løft af lønnen, og alle tre partier stemte derfor også imod lovindgrebet, fordi der ikke er afsat ekstra midler til ændre lønningerne.

Følg L 240 Lov om fornyelse af overenskomster og aftaler for sygeplejersker
(Beskæftigelsesministeriet)

27/8
2021
27/8
2021
26/8
2021
26/8
2021
26/8
2021
26/8
2021
26/8
2021
25/8
2021

Forrige artikel Kontrakt afslører: Chauffører hos Nemlig.com-ejer risikerede bøder på op til 100.000 kroner Kontrakt afslører: Chauffører hos Nemlig.com-ejer risikerede bøder på op til 100.000 kroner Næste artikel Velfærdsoverblikket:  Wammen præsenterer finanslov, og Heunicke skal i samråd om brystkræft Velfærdsoverblikket: Wammen præsenterer finanslov, og Heunicke skal i samråd om brystkræft