STX-rektor: HHX-rektor skal ikke sende regningen til ministeriet

REPLIK: Det frustrerer rektor Carsten Hogrefe, at små HHX-skoler går glip af midler gennem taxameterordningen. Send ikke regningen til ministeriet og til STX-gymnasierne, skriver rektor Christian Alnor.

Af Christian Alnor
Rektor på Middelfart Gymnasium og HF og formand for fordelingsudvalget for STX og HF på Fyn

Det lille HHX-gymnasium i Glamsbjerg på Vestfyn er gået glip af 25 millioner kroner siden 2006, fordi de ikke som de meget små STX-gymnasier langt fra de større byer har fået udkantstaxameter.

Sådan skriver rektor for Det Blå Gymnasium (HHX) i Glamsbjerg på Vestfyn Carsten Hogrefe i Altinget. Den regning skal han imidlertid ikke sende til ministeriet – og underforstået i hans indlæg – til STX-gymnasierne. Han skal i stedet sende den til sin kollega på den store erhvervsskole i Odense, Tietgenskolen.

Bedre fordeling mellem HHX-skoler
For det første er det Tietgenskolen, der trækker så mange af de unge fra Vestfyn til Odense, så HHX i Glamsbjerg kun kører med to klasser per årgang.

Hvis erhvervsgymnasierne havde samme regler om styring af skolernes størrelse og fordeling af elever, som STX-gymnasierne har, ville Carsten Hogrefe med sikkerhed have mindst tre spor per årgang. Der kører hver dag elever med bussen fra Assens gennem Glamsbjerg for at gå på HHX i Odense.

For det andet har erhvervsskolerne ikke som STX-gymnasierne omfordelt deres fælles midler til fordel for de helt små gymnasier.

Da taxametersystemet for STX-gymnasierne blev fastlagt ved overgangen til selveje i 2007, blev der af den samlede sum til alle STX-gymnasierne taget en pulje ud til fordeling mellem de meget små gymnasier i udkanten.

Så hvis nu den store kollega i Odense slap 20 til 30 elever og et par millioner om året til Carsten Hogrefe, så ville hans skole være i samme situation som det lille STX-gymnasium i Faaborg.

Så derfor Carsten Hogrefe: Skriv til Tietgenskolen i Odense. Det er dem, der skylder dig penge og elever.

Forrige artikel Arbejdsgivere: Erhvervsskolerne får selvfølgelig del i trepartsaftalens midler Arbejdsgivere: Erhvervsskolerne får selvfølgelig del i trepartsaftalens midler Næste artikel Erhvervsskoler: Transporttid skal indgå i en ny elevfordelingsmodel Erhvervsskoler: Transporttid skal indgå i en ny elevfordelingsmodel