Ny studenterorganisation med borgerlig røst

STUDENTERPOLITIK: En ny organisation med navnet Borgerlige Studerende vil kæmpe for en mere borgerlig-liberal uddannelsesdebat. Paraplyorganisationer som Danske Studerendes Fællesråd er blevet for snævre, lyder det fra formanden for den nye organisation.

Fredag søsættes en ny studenterorganisation med navnet Borgerlige Studerende. Organisationen er en uafhængig partipolitisk forening, men vil dog kæmpe for at dreje uddannelsesdebatten over i en mere borgerlig-liberal retning.

”Vi vil gerne give et talerør for de borgerlige studerende generelt. Det er vores indtryk, at debatten på uddannelsespolitikken er meget domineret af venstreorienterede dogmer,” siger landsformand for den nye studenterorganisation Nicolai Svejgaard Poulsen til Altinget.

Landsorganisationer som Danske Studerendes Fællesråd (DSF), der ellers har varetaget de studerendes interesser siden 1932, har ifølge Nicolai Svejgaard Poulsen en tendens til at repræsentere nogle meget snævre synspunkter, som ikke alle studerende fanges under.

Han anerkender, at DSF repræsenterer en betragtelig mængde studerende, men mener, at der er brug for en organisation, der i højere grad repræsenterer studerende med et mere borgerligt-liberalt synspunkt.

”Vi mener ikke, at de danske studerende udgør en fælles klasse, som man kan udtale sig på vegne af,” lyder det fra formanden.

Mere frihed, ansvar og faglighed
I Borgerlige Studerende ønsker man mere frihed i uddannelsesdebatten, men det kræver, at de studerende tager mere ansvar. I den forbindelse foreslår organisationen blandt andet, at de studerende skal betale for at gå på en videregående uddannelse. Nicolai Svejgaard Poulsen understreger dog, at beløbet ikke skal lyde på flere tusinde kroner, men blot være et symbolsk beløb, der viser, at man som studerende er klar over, at en uddannelse er en investering.

”Vi tager udgangspunkt i, at uddannelse er et privilegium, som vi har i Danmark, og vi ønsker at diskutere uddannelsespolitik ud fra nogle andre principper,” siger han.

Desuden afslører formanden også, at organisationen går ind for et karakterkrav på 7 til gymnasiet, som man mener, er afgørende for at hæve fagligheden. Den holdning flugter blandt andet med Liberal Alliances karakterkrav, men det betyder ikke, at organisationen promoverer et givent parti, fastslår Nicolai Svejgaard Poulsen.

”Vi er partipolitisk uafhængig. Der er ikke nogle partier, der er enige med os i alt, hvad vi siger. Det er klart, at vi har en ideologisk base, der deles af nogle af Folketingets partier. Og som forhåbentlig vil blive det i højere grad i fremtiden, hvis vi kan sætte nogle emner på dagsordenen,” afslutter Nicolai Svejgaard Poulsen. 

Forrige artikel Julesamtale: Troels Ravn Julesamtale: Troels Ravn Næste artikel Gymnasielærerne advarer mod for meget omlagt skriftlighed Gymnasielærerne advarer mod for meget omlagt skriftlighed