Ugen i dansk politik: Spørgetime med statsministeren og debat om desinformation og ytringsfrihed

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) afholder EU-arrangement. Samråd om mangel på pædagoger på landets bosteder. Spørgetime med statsministeren. Og Tesfaye skal i samråd om indsatsen over for hadprædikanter. Få overblikket over en ny uge i dansk politik. 

Velkommen til Altingets overblik over endnu en uge i dansk politik.

Ugen byder blandt andet på samråd om indsatsen over for 'hadprædikanter' og spørgetime med statsministeren.

Mandag

  • Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) afholder næste arrangement i rækken af de såkaldte Eigtvedsdialoger, som har til formål at styrke den danske europapolitiske debat.

Denne gang vil debatten kredse om den nye sikkerhedspolitiske situation efter Ruslands angreb på Ukraine og betydningen af det danske forsvarsforbehold. Her vil blandt andre Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet, holde oplæg. Arrangementet begynder klokken 10:30.

  • Fra klokken 13 er der møde i Folketingssalen, hvor udlændinge - og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil fremsætte lovforslag om ændring af loven om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine samt ændringer til integrationsloven.

Tirsdag

  • På baggrund af EU-sanktionerne mod Russia Today og Sputnik afholder Europa-Kommissionen i Danmark et webinar om desinformation og ytringsfrihed.

Her vil flere udenlandske og danske eksperter diskutere mediebilledet, og hvorvidt EU-forbuddet strider imod de europæiske landes idealer om ytringsfrihed.

  • Klokken 13 er der møde i Folketingssalen. Her vil medlemmer af Folketinget stille spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen (S). Derudover vil der sandsynligvis være afstemning om et lovforslag, som skal forbyde bandegrupperinger.

Der er også 3. behandling vedrørende øget ligestilling i ledelser og bestyrelser i offentlige institutioner og virksomheder.

  • Tirsdag er der også åbent samråd med social- og ældreminister Astrid Krag (S). Folketingets Social- og Ældreudvalg har bedt hende redegøre for, hvordan regeringen vil forbedre forholdene og øge trygheden blandt beboerne på landets bosteder.

Ministeren er også blevet bedt forklare, hvad regeringen gør for at skaffe mere uddannet personale til bostederne.
 
Onsdag

  • I Børne- og Undervisningsudvalget er der åben høring om inklusion i grundskolen. Udvalget efterspørger råd om, hvordan man kan hæve indsatsen på området. Høringen begynder klokken 9.
  • Klokken 13 er der møde i Folketingssalen, hvor regeringens ministre vil besvare skriftlige spørgsmål fra tingets medlemmer.

Der vil også være behandling af en række beslutnings- og lovforslag – blandt andet er der 1. behandling af forslag om at kunne udvise udlændinge, som hjælper illegale indvandrere i Danmark.

  • I Udvalget for Landdistrikter og Øer holdes der åben høring om tilflytning. Her vil der blive stillet skarpt på udfordringerne med at sikre vækst og levende lokalsamfund.

Høringen begynder klokken 14, og der vil være oplæg med ny forskning samt om kommunale og lokale initiativer.
 
Torsdag

  • Klokken 10 er der møde i Folketingssalen. Her vil der være 3. behandling af regeringens lovforslag om afskaffelse af tilslutningspligten til naturgas.
  • Folketingets medlemmer vil også stille udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) spørgsmål om syriske flygtninge i Danmark.

Torsdag vil Mattias Tesfaye også være i samråd vedrørende indsatsen over for såkaldte hadprædikanter.
Efterfølgende vil ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil nedbringe sagsbehandlingstiden for ukrainske flygtninge.

Fredag

  • Medlemmerne af Folketinget mødes i salen, hvor en række lovforslag skal behandles. Blandt andet vedrørende statslig garantistillelse ved etablering og omlægning af frie børnehaver og fritidshjem.

Forrige artikel Franskmændene har talt: Fem år mere til Macron forpligter Franskmændene har talt: Fem år mere til Macron forpligter Næste artikel Udfordreren Le Pens tropper sørger: Gråd og tænders gnidsel i Boulogne-skoven Udfordreren Le Pens tropper sørger: Gråd og tænders gnidsel i Boulogne-skoven