Ugen i dansk politik: Troels Lund Poulsen skal i to samråd om våbensagen

Flere partier afholder i ugens løb sommergruppemøde. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen er kaldt i to samråd i sagen om indkøb af israelske våbensystemer, og i Finland skal tidligere statsminister Sanna Marins efterfølger findes. Få overblikket over ugen her.

Velkommen tilbage fra weekend. Her får du et overblik over den kommende uge i dansk politik, som byder på flere politiske sommergruppemøder og to vigtige samråd i våbensagen.

Ugen begynder mandag med Moderaternes sommergruppemøde, der afholdes i Helsingør.

Tirsdag kan Dagbladet Information fejre 80-årsdag. Onsdag afholder Liberal Alliance sommergruppemøde på Egelund Slot i Fredensborg. Både torsdag og fredag skal forsvarsminister Troels Lund Poulsen i åbne samråd om indkøbet af de israelske våbensystemer.

Lørdag skal det finske socialdemokrati finde en ny partiformand, som skal erstatte forhenværende statsminister Sanna Marin.

Altinget giver dig her et overblik over ugen i dansk politik.

Mandag

  • Ugen skydes i gang af Moderaterne, der mandag klokken 9.00 afholder sommergruppemøde i Helsingør. 
  • Samtidigt slår Dansk Folkeparti også dørene op til partiets sommergruppemøde, der finder sted i Flensborg.
  • Mandag 18.30 afholder Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum politisk debat i Riddersalen, hvor østjyderne får muligheden for at møde og tale med de lokale folkevalgte. Blandt deltagerne er folketingsmedlemmerne: Jens Meilvang (LA), Michael Aastrup (V), Charlotte Broman Mølbæk (SF) samt Mona Juul (K). 

Tirsdag

  • Tirsdag er en fejringens dag for Dagbladet Information, som fejrer 80-årsdag. I den anledning inviterer dagbladet klokken 15.00 til reception i København.
  • EU's udenrigsministre mødes fra tirsdag til torsdag til en uformel snak i den spanske by, Toledo. Samme dag gør EU's forsvarsministre dem kunsten efter, når de også afholder et uformelt møde i Madrid. 

{{toplink}}

Onsdag

  • Onsdag følger Liberal Alliance trop, når partiet afholder sommergruppemøde på Egelund Slot i Fredensborg.
  • Klokken 14.00 mødes Folketingets epidemiudvalg, hvor indenrigs- og sundhedsministeren, Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen vil berette om senfølger efter covid-19 og bivirkninger ved covid-19-vaccinationer.
  • Onsdag er der fint besøg på Omø og Agersø, når Udvalget for Småøer besøger de to øer. Formålet med besøget er at forstå og få indsigt i livet på de øerne rundt om i Danmark. Med på besøget er udvalgsmedlemmerne: Kasper Roug (S), Niels Flemming Hansen (K), Kim Aas (S), Kris Jensen Skriver (S), Erling Bonnesen (V), Hans Christian Schmidt (V), Jette Gottlieb (EL) og Susie Jessen (DD).
  • I det kulturelle hjørne begynder årets filmfestival i Venedig onsdag, hvor 'Guldløven' skal uddeles. Til prisen er den danske film, Bastarden, nomineret.
  • På den anden side af Atlanten præsenteres onsdag strafudmålingen til lederne for den højreekstreme gruppe, Proud Boys, Enrique Tarrio og Ethan Nordean. De to ledere medvirkede i stormløbet på den amerikanske kongress, der fandt sted 6. januar 2021.

Torsdag

  • Torsdag er der travlt på Christiansborg. Klokken 13.00 har Folketingets socialudvalg kaldt social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i åbent samråd om kvaliteten i anbringelser på døgninstitutioner og opholdssteder. Samrådet finder sted i anledningen af Politikens artikelserie 'I samfundets varetægt', der kaster lys over forholdene på Bakkegården, som er en sikret institution for funktionsnedsatte unge med kriminel adfærd.
  • 13.30 er det forsvarsminister Troels Lund Poulsens tur til at stå skoleret. Han er kaldt i åbent samråd af Folketingets finansudvalg, hvor han skal redegøre for sagen om indkøb af israelske våbensystemer. 

Fredag

  • Fredag er det igen forsvarsminister Troels Lund Poulsens tur til at svare for sig og sit ministerium, når Folketingets forsvarsudvalg indkalder ham til åbent samråd i forbindelse med våbensagen.
  • Fredag finder et kongeligt jobskifte sted, når Prins Joachim starter som ny forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché i Washington D.C. Foreløbigt er ansættelsen treårig.
  • I Frankrig træder en pensionsreform i kraft fredag. Reformen, som har skabt uro i Frankrig, hæver blandt andet pensionsalderen fra 62 til 64 år. 

Lørdag

  • I Finland skal det finske socialdemokrati, SDP, vælge ny formand. Det sker som følge af, at daværende statsminister Sanna Marin i april trak sig som formand for partiet, efter hun havde tabt regeringsmagten ved det finske parlamentsvalg.

Søndag

  • Søndag rundes ugen af med endnu et uformelt møde i EU-regi, når landbrugsministrene stikker hovederne sammen i Córdoba i Spanien.

{{toplink}}

Forrige artikel Fire tal viser Det Blå Danmarks rekrutteringsudfordringer Fire tal viser Det Blå Danmarks rekrutteringsudfordringer Næste artikel Domstole, elitesport og uddannelse: Det ved vi om regeringens kommende finanslovsudspil Domstole, elitesport og uddannelse: Det ved vi om regeringens kommende finanslovsudspil