Overblik: Her er de valgte borgmestre

Borgmesterkæderne er så småt ved at være på plads rundt om i landet, men flere steder udestår konstitueringen stadig. Følg udviklingen her.

Stemmerne er talt op, og i størstedelen af landets kommuner har de forskellige partier og lokallister nu også fået konstitueret sig efter tirsdagens kommunalvalg.

I Kolding Kommune ender Konservatives Knud Erik Langhoff eksempelvis med at blive borgmester, mens Jørgen Popp Petersen fra lokallisten Slesvigsk Parti får borgmesterkæden i Tønder.

Og så er 112 år med konservativt styre i Frederiksberg Kommune slut.

Socialdemokratiets Michael Vindfeldt erstatter således Simon Aggesen i hovedstadskommunen.

Få overblik over alle de nye borgmestre på danmarkskortet og listen nedenfor.

Klik på ”Borgmester” for at få overblikket over de valgte borgmestre. Kortet opdateres løbende. 

 

Aktuelt er der udpeget borgmestre i 89 kommuner. Her af har Socialdemokratiet sat sig på de 43, Venstre på 36, Konservative 12, SF 2, Radikale 1, mens Slesvigsk Parti får sin første borgmester i nyere tid.

I 36 kommuner er det kommet nye borgmestre, men borgmesterens partifarve er skiftet i 28 kommuner. I tre kommuner er det fortsat uafklaret, hvem der skal være borgmester.


Overblik: De valgte borgmestres personlige stemmetal

Listen opdateres løbende, efterhånden som borgmesterposterne bliver fordelt, og de personlige stemmer bliver talt op.

, ,

Forrige artikel Radikale står til nøglerolle i udpegning af ny KL-formand Radikale står til nøglerolle i udpegning af ny KL-formand Næste artikel Efter 112 år skifter magten på Frederiksberg: Michael Vindfeldt er ny borgmester Efter 112 år skifter magten på Frederiksberg: Michael Vindfeldt er ny borgmester