Tidligere Globalt Fokus-formand bliver chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp

FLYTTEDAG: Laust Leth Gregersen bliver ny politisk chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. Han kommer fra en lignende stilling i Red Barnet.

39-årige Laust Leth Gregersen skal være ny politisk chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp.

Laust Leth Gregersen kommer fra en lignende stilling i Red Barnet, hvor han blandt andet var nærmeste rådgiver for Jonas Keiding Lindholm, der blev fyret som generalsekretær i december.

Laust Leth Gregersen forklarer blandt andet skiftet med, at Folkekirkens Nødhjælp har klimaet som en mærkesag.

"Klimaet er et tema, jeg længe har været tiltrukket af. Det bliver mere og mere presserende og er ikke til at komme uden om, hverken når det gælder vores egne børn herhjemme eller verdens fattigste," siger han.

Laust Leth Gregersen fremhæver samtidig, at Folkekirkens Nødhjælp har formået at kombinere bred folkelig appel med et stærkt politisk kontaktnet og tætte samarbejder med privatsektoren.

"Jeg har længe syntes, det var en interessant organisation, fordi man har en helt unik position i det danske civilsamfund," siger Laust Leth Gregersen.

Bliver del af et stærkt team
Han har tidligere været særdeles aktiv i ulandsmiljøet som sekretariatschef i CONCORD Danmark og formand for Globalt Fokus.

I Folkekirkens Nødhjælp bliver han genforenet med sin tidligere næstformand i Globalt Fokus, Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær. Samtidig glæder han sig til at arbejde sammen med mediechef Charlotte Harder.

"Det handler også meget om personer, når man foretager sådan et skifte. Og de har fået sat et rigtig stærkt hold, som jeg længe har fulgt og nu glæder mig til at blive en del af," siger han.

Laust Leth Gregersen tiltræder i sin nye stilling 2. maj.

Forrige artikel Milliondonation fra Velux skal sluse handicappede ind i civilsamfundet Milliondonation fra Velux skal sluse handicappede ind i civilsamfundet Næste artikel Ingen arbejder gratis i elsektoren: Alligevel er andelsformen selskabernes stærkeste kort Ingen arbejder gratis i elsektoren: Alligevel er andelsformen selskabernes stærkeste kort