Civilsamfundets Brancheforening og DE: Fjern skatteloftet på velgørenhed

De Konservatives udspil genstarter debatten om skattefradrag for velgørenhed. Ophævelse af fradragsloftet ved privat donation kan markant øge støtten til velgørende formål. I en tid med stigende ulighed er det afgørende at lette vejen for positive bidrag, skriver Laila Walther og Tony Bech.

Debatten om skattefradrag på velgørenhed har atter fundet vej til den politiske dagsorden. De Konservative førte an med deres nylige Civilsamfundsudspil.

Ét af forslagene her er at fjerne loftet på, hvor mange penge man kan trække fra i skat, hvis man som privatperson donerer penge til velgørenhed.

Fra Dansk Erhverv og Civilsamfundets Brancheforening hilser vi initiativet meget velkommen. Det er en god idé, der fremmer lysten til at donere penge til fordel for mange mennesker som får hjælp fra civilsamfundets mange organisationer.

Rigtig mange danskere og virksomheder vælger allerede hver måned at donere et beløb til landets civilsamfundsorganisationer. Dermed støtter de mange vigtige indsatser for udsatte børn og voksne, samt andre formål herhjemme og ude i verden.

Donationer er afgørende

Donationer er et udtryk for godt samfundssind og et afgørende økonomisk fundament for organisationernes arbejde.

Vi lever i en tid, hvor sociale uligheder kræver fælles handling og derfor er det afgørende at lette vejen for dem, der ønsker at bidrage positivt.

Velgørenhed handler ikke kun om penge, men også om at skabe partnerskaber og et bredere engagement i samfundet.

Ved at fjerne skatteloftet for velgørenhed sætter vi en vigtig standard for, hvad vi som samfund værdsætter og prioriterer. 

Socialdemokratiet argumenterer for, at det nuværende loft er placeret korrekt og rammer en passende balance.

Men vi må spørge: Er den nuværende balance tilstrækkelig i en tid, hvor behovet for støtte er stigende?

{{toplink}}

Civilsamfundets Brancheforening og Dansk Erhverv mener, at en justering er nødvendig for at sikre, at velgørenhedsorganisationer har de ressourcer, de behøver for at udføre deres vigtige arbejde. 

De 50 millioner kroner, der nævnes som omkostningen ved at fjerne loftet, bør ses i lyset af den potentielle samfundsgevinst.

Det er ikke blot et spørgsmål om at sikre økonomisk støtte til velgørende formål, men også om at styrke sammenhængskraften og engagementet i samfundet som helhed.

Lad os have en åben dialog og konstruktiv debat, så vi kan finde en løsning, der styrker vores civilsamfund og fremmer velgørenhed i Danmark.

Forrige artikel Radikale og Alternativet: Forny demokratiet med nye politiske udvalg, hvor borgerne sidder med Radikale og Alternativet: Forny demokratiet med nye politiske udvalg, hvor borgerne sidder med Næste artikel Kooperationen: Vi drømmer også om én samlet stemme for civilsamfundet Kooperationen: Vi drømmer også om én samlet stemme for civilsamfundet