Journalist Jan Kjærgaard til WWF

Tidligere journalist ved Ekstra Bladet Jan Kjærgaard starter medio september som journalist hos WWF Verdensnaturfonden.

"Jeg har længe gået med en drøm om at gå NGO-vejen. Nu bliver drømmen til virkelighed. Glæder mig rigtig meget," siger Jan Kjærgaard, der det sidste halvandet år har været selvstændig kommunikationskonsulent.

Opslagsværket Wikipedia skriver om Jan Kjærgaard:

"Jan Kjærgaard (født 21. november 1958[1]Hjørring) er en dansk journalist ved Ekstra Bladet.

Han er student fra Hjørring Gymnasium og uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Kjærgaards speciale er dansk politik og afdækning af "magtmisbrug, pamperi, nepotisme og politiske skandaler i bred almindelighed", særlig ved brug afoffentlighedsloven.[2] Ved en opgørelse i 2002 var han den journalist der havde søgte om fleste aktindsigter.[3]

Flere danske politikere har fået deres karriere påvirket af Kjærgaards historier, blandt andet Ritt Bjerregaard og Mogens Camre.[2] Det var således Kjærgaard, der afdækkede sagen omkring Bjerregaards lejlighed på Vesterbro i København, hvilket førte til Bjerregaards afgang som gruppeformand. I nyere tid afslørede Kjærgaard også, at daværende spindoktor for statsminister Anders Fogh RasmussenMichael Kristiansen, misbrugte kreditkort og taxaboner. Det var også Jan Kjærgaard, der fandt ud af, at borgmester Bo Asmus Kjeldgaard overtrådte valgloven ved reelt at bo hos sin kæreste i Frederiksberg Kommune og ikke på sin folkeregisteradresse i Københavns Kommune, hvor han som kommunalpolitiker er forpligtet til at bo.

I 2011 var han central i afdækningen af lækagen omkring Helle Thorning-Schmidts skattesag, hvor Peter Arnfeldtspindoktoren for Skatteminister Troels Lund Poulsen, ifølge Ekstra Bladets oplysninger skal have forhandlet med Kjærgaard og have fortalt at han havde adgang til den fortrolige redegørelse med Thorning-Schmidts skatteafgørelse.[4] Kjærgaard og Ekstra Bladet brød kildebeskyttelsen da de udpejede Arnfeldt som lækagen. Mange kritiserede Kjærgaard og mente han var færdig i politisk journalistik.[5] Andre, såsom Paula Larrain og Rune Engelbreth Larsen, forsvarede dog Ekstra Bladet.[6][7]

I september 2012 fjernede Ekstra Bladet Kjærgaard fra dækningen af skattesagen og i november meddelte han at han tog afsked med formiddagsbladet efter 24 års ansættelse.[8] Han fortsatte som freelancer på Avisen.dk.[9]"

Forrige artikel Kaare Sørensen nyt medlem af Cavling-komiteen Næste artikel Vilhelmsen SF-spidskandidat på Fyn