Ny debat: Hvor skal vores ældre bo i fremtiden?

Mismatchet mellem det stigende antal ældre og det dalende antal af plejeboliger udfordrer både boligmarkedet og velfærdssamfundet. Hvordan det problem skal tackles, tager Altinget Ældre fat på i en ny temadebat.

Der er andre udfordringer end tårnhøje boligpriser, som truer det danske boligmarked. De kommende år forventes antallet af ældre at eksplodere, og det stiller krav til fremtidens boformer og boligbyggeri. 

Der bliver bygget færre plejeboliger i kommunerne og stadig flere ældre bliver gamle i egen bolig, men forskellige analyser viser, at vi allerede i 2030 vil mangle op imod 49.000 ældreboliger.

Hvordan får vi dem bygget, og hvordan skal de se ud? Skal vi stille særlige krav til de forskellige boformer - har de forskellige fordele og ulemper? Og skal vi nødvendigvis bygge nyt, eller kan vi i bæredygtighedens navn renovere en del af de boliger, vi allerede har, så de bedre imødekommer de ældres behov?

Altinget Ældre giver nu ordet til partier, ældreorganisationer, eksperter og aktører på boligmarkedet, som i en ny temadebat vil give deres bud på, hvor vores ældre skal bo i fremtiden.

Panelet består af:

Jane HeitmannHeidi BankJane Heitmann (V) og Heidi Bank (V), hhv. ældreordfører og boligordfører

Katrine LesterKatrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Anu SirenAnu Siren, seniorforsker ved Vive

Solveig Råberg TingeySolveig Råberg Tingey, cheføkonom i BL - Danmarks Almene Boliger

Bjarne HastrupBjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen

Karina AdsbølAlex AhrendtsenKarina Adsbøl (DF) og Alex Ahrendtsen (DF), hhv. ældreordfører og boligordfører

Jesper Brask FischerJesper Brask Fischer, programchef i PFA

Jesper OlsenJesper Olsen, bestyrelsesformand for den selvejende institution Klostergården i København og tidligere sekretariatschef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Birgitte VindTanja LarssonBirgitte Vind (S) og Tanja Larsson (S), hhv. ældreordfører og boligordfører

Claus Bech-DanielsenClaus Bech-Danielsen, professor ved Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Peter OlssonPeter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme

Anders ThanningAnders Thanning, udviklingschef i Kuben Management

Jakob ScharffJakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri

Karina RansbyKarina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension

Simon O. RasmussenSimon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne

-------

Flere debattører forventes at blive føjet til listen. Hvis du ønsker at deltage i debatten, kan du sende dit indlæg til mauricio@altinget.dk.

Forrige artikel Velfærdsoverblikket: Samråd om vacciner, skolestart og handikapkonventionens artikel 24 Velfærdsoverblikket: Samråd om vacciner, skolestart og handikapkonventionens artikel 24 Næste artikel Kommuner brugte 1,1 milliard mere på ældre end planlagt i 2020 Kommuner brugte 1,1 milliard mere på ældre end planlagt i 2020