Regeringen når sit mål for nye praktikpladser

MÅLSÆTNING: Regeringens mål fra 2016 om at skabe 2.100 nye praktikpladser på erhvervsuddannelserne er nu nået. Undervisningsministeren roser elever, skoler og virksomheder for ”benhårdt arbejde”.

Siden 2016 er der blevet skabt 2.800 nye praktikpladser.

Det skriver Undervisningsministeriet tirsdag morgen i en pressemeddelelse.

Regeringen har dermed mere end indfriet målet om 2.100 nye praktikpladser, som blev fastsat i forbindelse med trepartsaftalerne i 2016.

Ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) er de nye praktikpladser ”virkelig godt nyt” for både elever og virksomheder, som også bør takkes for den pæne udvikling.

”Elever, skoler og virksomheder har arbejdet benhårdt på at nå trepartsaftalens målsætning, og jeg håber, at alle nu har fået blod på tanden til at fortsætte indsatsen, så endnu flere elever kommer i praktik hos en virksomhed de kommende år,” lyder det fra Merete Riisager i ministeriets pressemeddelelse.

Stigning i fordelsuddannelser
Fraregnes social- og sundhedsuddannelserne og pædagogisk assistentuddannelse, er der i 2018 indgået 37.087 praktikpladser – også betegnet som uddannelsesaftaler.

Det er helt nøjagtig 2.840 flere end de 34.247 uddannelsesaftaler, der blev indgået i 2016.

Næsten halvdelen af de nye praktikpladser er skabt inden for de 36 såkaldte fordelsuddannelser.

Det er således uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft, og hvor muligheder for en praktikplads derfor er gode.

Et centralt mål i trepartsaftalen er, at der hvert år skal være et særligt fokus på at skabe nye praktikpladser til elever på erhvervsskoler.

Tirsdag besøgte undervisningsministeren sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), DA’s Jacob Holbraad og FH’s Lizette Risgaard snedkervirksomheden Rasschou Byg i Skovlunde i anledning af de nye praktikpladstal.

Se her tirsdagens reaktioner fra en række af aktørerne på området:

Forrige artikel Uvist om gymnasier får lov at udbyde erhvervsuddannelser Uvist om gymnasier får lov at udbyde erhvervsuddannelser Næste artikel Riisager afviser at lave retningslinjer for gratis undervisningsmateriale Riisager afviser at lave retningslinjer for gratis undervisningsmateriale