Nyt debatpanel vil diskutere sammenhæng mellem ungdomsuddannelserne

NYT DEBATPANEL: Regeringen har i efteråret arbejdet med en reform af erhvervsuddannelserne. Et af hovedspørgsmålene er, om der skal skabes sammenhæng mellem ungdomsuddannelserne? Altinget | Uddannelse sætter fokus på emnet de næste par måneder.

I efteråret 2013 udkom regeringen med en rapport, som skulle sikre bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. I rapporten står der blandt andet, at ”Erfaringer med fælles campusmiljøer mellem erhvervsskoler og gymnasier skal evalueres og videreformidles til uddannelsesstederne. Fordelene ved campusdannelser skal udnyttes og styrkes, og uhensigtsmæssige hindringer for campusdannelser skal nedbrydes”.

Regeringens forslag om sammenhæng mellem ungdomsuddannelser har affødt en debat om, hvorvidt sammenhæng nødvendigvis er en fordel? Styrker et fælles campus undervisningsmiljøet? Eller kan man risikere, at uddannelserne bliver for ensartede?

Det vil Altinget | Uddannelse gerne være med til at sætte et nødvendigt fokus på. Vi har derfor sammensat et debatpanel bestående af forskellige involverede aktører. Dog kan alle deltage i debatten. Send en mail til kongsted@altinget.dk.

Læs om det foreløbige panel her: 

<img align="left" src="@navn=Anne Vang@" />Anne Vang, direktør for erhvervsskolen Niels Brock
Anne Vang var borgmester for Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune fra 2009 indtil 2013, hvor hun valgte at trække sig fra borgmesterposten for at blive direktør for erhvervsskolen Niels Brocks merkantile uddannelser. Anne Vang blev i 2009 cand.scient.pol. fra Københavns Universitet med speciale i politiske styringsredskaber.

<img align="left" src="@navn=Katja Munch Thorsen@" />Katja Munch Thorsen, områdechef for Danmarks Evalueringsinstitut
Katja Munch Thorsen har siden 2006 været chef for EVA's enhed for grundskole og ungdomsuddannelse. Katja har været ansat som evalueringskonsulent og siden som specialkonsulent på EVA siden 2001. Inden da var hun fuldmægtig i skoleafdelingen i Gentofte Kommune (1998-2001), hvor hun arbejdede med skoler, fritids- og klubtilbud og tilbud til tosprogede børn og unge.

<img align="left" src="@navn=Stina Vrang Elias@" />Stina Vrang Elias er adm. direktør i DEA
Stina Vrang Elias er adm. direktør i tænketanken DEA. Stina er blandt andet initiativtager til DEA's Ungdomsuddannelseskommission, der for tiden arbejder på en række anbefalinger til et mere sammenhængende og samarbejdende ungdomsuddannelsessystem. 

<img align="left" src="@navn=Eik Møller@" />Eik Møller, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Ballerup Kommune.
Eik Møller har arbejdet og uddannet sig igennem det kommunale børne- og kulturområde siden 1998. Eik Møller skriver, at han som formand for BKF er med til at samle landets kommunale chefer til at erfaringsudveksle mellem kommunerne, tænke på tværs af fagområderne, påvirke lovgivningen samt være med til holde politikkerne op på, at der skal tænkes på tværs af sektorområderne.  

<img align="left" src="@navn=Anne-Birgitte Rasmussen@" />Anne-Birgitte Rasmussen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening
Anne-Birgitte er formand for Gymnasieskolernes Rektorforening og er rektor på Københavns åbne Gymnasium. Anne-Birgitte blev i 1984 uddannet cand. scient. i matematik og fysik fra Københavns Universitet. Anne-Birgitte har været medlem af bestyrelsen for Gymnasieskolernes Rektorforening siden 2010.

<img align="left" src="@navn=Mads Eriksen@" />Mads Eriksen, chefkonsulent i Dansk Industri

Mads Eriksen er chefkonsulent i Dansk Industri. Han har siden 2008 arbejdet med uddannelses- og forskningspolitik. I dag har han ansvar for folkeskole og almene gymnasier i DI. Han sidder i DI's afdelings for forskning, uddannelse og mangfoldighed.

<img align="left" src="@navn=Hanne Pontoppidan@" />Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet
Hanne Pontoppidan har siden 2009 været formand for Uddannelsesforbundet, som organiserer lærere, ledere og vejledere inden for hele voksen- og ungdomsområdet (indtil det gymnasiale niveau). Hun er selv læreruddannet og har de sidste 25 år arbejdet politisk med ungdoms- og voksenuddannelse.

De unges stemme
Vi har også inviteret følgende fire unge repræsentanter til at give deres syn på sammenhængen mellem ungdomsuddannelserne. De vil bidrage med et debatindlæg sammen.  

<img align="left" src="@navn=Phillip Adam Dimsits Lerer@" />Phillip Adam Dimsits Lerer
Philip har været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning siden 2013. 

 

 

 

<img align="left" src="@navn=Agnete Vienberg Hansen@" />Agnete Vienberg Hansen 
Agnete har været formand for Danske Skoleelever siden april 2013. 

 

 

<img align="left" src="@navn=Morten Ryom@" />Morten Ryom 
Morten Ryom har været formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation siden 2012. 

 

Forrige artikel Udsatte børn er gidsler i inklusionsproces Næste artikel Anne Vang: Plads til kreativitet i erhvervsuddannelser Anne Vang: Plads til kreativitet i erhvervsuddannelser