Ugen i dansk politik: Danskerne skal stemme om forsvarsforbehold, og Heunicke skal i samråd om fjerde vaccinestik

Danskerne skal til stemmeurnerne om Danmarks forsvarsforbehold i EU. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal i samråd om fjerde vaccinestik mod corona. Undersøgelseskommissionen om skat holder afhøringer. Få overblikket over en ny uge i dansk politik. 

Velkommen til Altingets overblik over endnu en uge i dansk politik, som blandt andet byder på en historisk folkeafstemning om Danmarks forsvarsforbehold i EU. 

Altinget giver dig overblikket her. 

Mandag

  • Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, forventes mandag at blive valgt som formand for WHO’s globale bestyrelse. 

Posten går på skift mellem de forskellige regioner i organisationen, og næste år er det Europas tur til at udpege en formand. Det endelige valg bliver truffet på et bestyrelsesmøde i forlængelse af WHO's 75. generalforsamling.

Tirsdag

  • Fra klokken 9 holder undersøgelseskommissionen om skat afhøringer. Her skal blandt andre tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Loft udspørges af kommissionen.
  • Klokken 9 holder Kommunernes Landsforening konference i Odense om dagtilbudsområdet. Her samles direktører og chefer samt aktører for at drøfte de mest presserende temaer på området.
  • Tirsdag klokken 20 mødes partilederne til den sidste debat om EU-forsvarsforbeholdet, før danskerne skal afgive deres stemmer. Debatten sendes på DR. 

Onsdag

  • Danskerne skal onsdag til stemmeurnerne. Ved en folkeafstemning skal det afgøres, hvorvidt Danmarks forsvarsforbehold i EU skal afskaffes eller bevares. 

Et bredt flertal i Folketinget besluttede at afholde folkeafstemning om spørgsmålet i kølvandet på Ruslands angreb på Ukraine.

  • Også onsdag holder undersøgelseskommissionen om skat afhøringer. Her skal tidligere finansminister Kristian Jensen (V) afhøres.

Torsdag

  • Fra klokken 10 er der møde i Folketingssalen. Her skal medlemmerne blandt andet behandle et lovforslag om bekæmpelse af terrorrelateret indhold online. Derudover er der endelig behandling af et lovforslag om indhentelse af børneattest i forbindelse med jobansættelser.

Der skal også tages stilling til et beslutningsforslag om at udskrive en vejledende folkeafstemning om legalisering af cannabis.

  • Fra formiddag har Folketingets Retsudvalg justitsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om såkaldt udifferentieret logning af teledata.

Her skal ministeren redegøre for, om politiet fortsat gør brug af udifferentieret logning i forbindelse med efterforskning til trods for, at en EU-dom fastslår, at det er i strid med EU-retten. Ministeren skal også redegøre for, hvilken betydning det i begge tilfælde har for efterforskningen af alvorlige forbrydelser.

Fredag

  • Klokken 10 holder Epidemiudvalget møde om et eventuelt fjerde vaccinestik mod coronavirus til den ældste del af befolkningen.

Efterfølgende vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) være i samråd om, hvorfor ældre borgere i Danmark i modsætning til i andre lande ikke er blevet tilbudt endnu et stik.

  • Der er også møde i Folketingssalen, hvor medlemmerne skal behandle en stribe beslutningsforslag. Blandt andet skal der behandles et forslag om at udarbejde en handlingsplan, der skal bekæmpe utryghed for kvinder i nattelivet.

Folketingets medlemmer skal også tage stilling til et beslutningsforslag om, at alle myndige borgere aktivt skal fravælge organdonation.

  • Tænketanken Europas årlige Europakonference løber af stablen fredag, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) er hovedtaler. Også ledende næstformand i Europa-Kommissionen Margrethe Vestager vil deltage.

 

Forrige artikel Løkke efterlyser dansk engagement i Grønlands fremtid Løkke efterlyser dansk engagement i Grønlands fremtid Næste artikel Lokale 3F’ere trodser fagbosser og iværksætter nej-kampagne på gaden Lokale 3F’ere trodser fagbosser og iværksætter nej-kampagne på gaden