SF kritiserer regeringens Iran-passivitet

SF kritiserer udenrigsministerens passivitet over for situationen i Iran. Men vi skal ikke gøre demonstrationerne til vores sag, mener Per Stig Møller (K).

"Kom nu ind i kampen, Lars Løkke og Per Stig!"

Sådan lyder opfordringen fra SF's formand Villy Søvndal i dag i en besked til sine Facebook-støtter.

Han bakker således op om den kritik, partiets udenrigsordfører Holger K. Nielsen før på dagen rettede mod udenrigsministeren:

"Per Stig Møller sagde til Berlingske Tidende forleden, at der ikke var grund til at tvivle på ægtheden af valget, og at udenrigsministeren aldrig havde troet på, at reformkræfterne kunne vinde dette valg. Ahmadinejad har hele den fattige del af Iran bag sig. Det synspunkt synes jeg, ministeren må forklare over for Udenrigspolitisk Nævn," skriver Holger K. Nielsen således i en pressemeddelelse.

Men kritikken preller af på Per Stig Møller:

"Man giver dem et dødskys ved at gøre deres sag til vores. For så er det pludselig Iran mod den vestlige verden," siger Per Stig Møller ifølge berlingske.dk. Han advarer mod, at vestlig indblanding vil få det iranske regime til at gå endnu mere hårdhændet til værks.

Men den forklaring giver Villy Søvndal ikke meget for:

"Argumentet om, at præstestyret vil bruge en vestlig opbakning til demokrati-forkæmperne til at stemple demonstranterne som udenlandske agenter er for slapt! Det vil præstestyret da gøre alligevel, uanset hvad vi siger. Hvorfor denne naivitet over for et brutalt religiøst regime, der ikke holder sig tilbage for at bruge tortur og dødsstraf ved stening?"

Forrige artikel Skattereformen skal redde regeringen Næste artikel Socialdemokraterne vil kulegrave vagtlægeordning Socialdemokraterne vil kulegrave vagtlægeordning