Region Sjælland skifter regionsdirektør igen

Nu er der fundet en permanent løsning i toppen af Region Sjælland efter et år med en konstitueret regionsdirektør. Og det er en profil med markant politisk erfaring, man ansætter.

Borgerne i Region Sjælland kan se frem til regionsdirektør nummer fire i rækken på kun halvandet år.

Et enstemmigt regionsråd har nemlig tirsdag aften godkendt ansættelsen af Mette Touborg som ny regionsdirektør i Region Sjælland.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Mette Touborg kommer fra posten som sygehusdirektør på Holbæk Sygehus. Før det har hun været administrerende direktør i Københavns Kommune og borgmester i Lejre Kommune. {{toplink}}

"Mette Touborg er en dygtig topleder der har stor erfaring med at arbejde i politisk ledede organisationer," udtaler regionsformand Trine Birk Andersen (S).

Hun blev selv tirsdag formelt valgt til at overtage posten som regionsformand.

Det seneste år har Lone Lindsby været konstitueret regionsdirektør efter Annemarie Zacho-Broe forlod posten efter få måneders ansættelse.

Dermed bliver Mette Touborg den fjerde person på halvandet år, som indtager direktørkontoret på regionsgården i Sorø.

Og nyansættelsen kommer midt i en tid med andre store forandringer for regionen.

Forhenværende regionsformand Heino Knudsen (S) forlod sin post før tid, da han i begyndelsen af september meddelte sin afsked med politik for at blive direktør i Dansk Håndbold. {{toplink}}

Og i sidste uge kunne regeringen præsentere dens plan om at fusionere Region Sjælland og Region Hovedstaden i en kommende sundhedsreform.

Sidstnævnte adresserer den nye regionsdirektør i pressemeddelelsen:

"Med reformudspillet er der lagt op til en sammenlægning af Region Sjælland og Region Hovedstaden. Hvis udspillet vedtages politisk, får vi sammen med Region Hovedstaden ansvar for at sikre, at det bedste fra de to nuværende regioner samles i et endnu bedre sundhedsvæsen til gavn for borgerne," udtaler Mette Touborg.

Nuværende vicedirektør på Holbæk Sygehus, Dan Brun Petersen, træder til som konstitueret sygehusdirektør, oplyser regionen.

Lone Lindsby fortsætter i sin stilling som koncerndirektør. {{toplink}}

Forrige artikel Skatteministeren ansætter ny særlig rådgiver Skatteministeren ansætter ny særlig rådgiver Næste artikel Region Sjælland vælger ny formand Region Sjælland vælger ny formand