Rasmus Jarlov genopstiller ikke ved næste valg

Konservatives Rasmus Jarlov trænger til "luft fra Christiansborg", og genopstiller derfor ikke ved næste folketingsvalg. 

Rasmus Jarlov er en af de mest toneangivne profiler fra Konservative. Nu melder han ud, at han ikke genopstiller ved det næste folketingsvalg.

Til Sjællandske Nyheder udtaler han, at han vil "ud i den rigtige verden" for ikke "at gro fast på Christiansborg". Han mener, at politikere gennem lange karrierer på Christiansborg bliver afkoblet fra danskernes hverdag: 

"Man kommer til at blive for selvcentreret herinde og tro, at verden roterer om Christiansborg og, hvad vi laver derinde. Der er alt for meget opmærksom om det, vi laver," udtaler Jarlov og fortsætter:

"Vi får for meget opmærksomhed, og danskernes hverdag får for lidt opmærksomhed. Det skyldes, at rigtig mange politikere er herinde for længe. De tror, at det er herinde, værdien i samfundet skabes."

{{toplink}}

Dog understreger han, at det endnu er uvist, hvorvidt afskeden til Christiansborg bliver permanent. Ligeledes er det uvist, hvad Jarlov skal arbejde med efter folketingsvalget.

I 2012 stiftede han dog sightseeing-selskabet Hamlet Tours, som han fortsat ejer. Jarlov afviser ikke, at han efter valget vil fokusere sin energi dér. 

Folketingsvalget skal senest være afviklet i oktober 2026. Således har Jarlov potentielt to år endnu som folketingsmedlem.

Jarlov er tidligere erhvervsminister i den daværende VLAK-regering, og har siddet som fast medlem af Folketinget fra 2010 til 2011 og igen fra 2015.

I dag er han formand for Folketingets Forsvarsudvalg.

{{toplink}}

Forrige artikel Direktør for korn- og foderbrancheorganisation stopper