Forenet Europa kan ikke forsvare Danmark

DEBAT OM FORSVARSFORBEHOLDET: En fælles europæisk hær er ikke stærk nok til at forsvare EU og Danmark mod terrortrusler. Derfor skal Danmark holde fast i forsvarsforbeholdet og satse på NATO.

Af Marie Krarup
Forsvarsordfører (DF)

Vi har ikke brug for en ny EU-hær, fordi EU undergraver nationalstaten og vil overflødiggøre NATO. Og det er nationalstaten og NATO, vi har brug for.

NATO, ikke EU
Danmark - som den lilleput-nation vi er - har aldrig været i stand til at forsvare sig selv uden stærke venner. USA har igennem NATO været vores stærke ven, der garanterede vores sikkerhed og frihed under Den Kolde Krig og fortsat gør det.

EU kan ikke overtage denne opgave - især fordi EU har som projekt at nedlægge nationalstaterne til fordel for et forenet Europa. Derfor er EU reelt en trussel imod den danske nationalstat, og derfor skal vi naturligvis fortsat have et forsvarsforbehold inden for EU. 

Det har den danske befolkning også tydeligt tilkendegivet ved tidligere folkeafstemninger. Men det er vigtigt for os at fastholde tilknytningen til NATO og USA´s interesser for NATO. Derfor skal vi leve op til de krav, der stilles inden for NATO - de to procent af BNI skal bruges på et kvalitetsforsvar, der gør os til pålidelige og effektive samarbejdspartnere i NATO-sammenhæng.

Der er en risiko for, at USA vil miste interessen for at fastholde de tætte forpligtelser i Europa, fordi de europæiske lande i for ringe grad viser vilje til at leve op til NATO´s krav.

Det skal Danmark være med til at ændre og gå i spidsen med et godt eksempel. I stedet for at bruge energi på et EU-forsvar, der ikke vil bringe noget godt for Danmark. For det er Danmark som nationalstat, vi skal forsvare.

National suverænitet
En lang historie med en række nederlag har formet Danmark som det, vi er i dag og har været siden 1920 - en nationalstat, hvor vores statsgrænser også er vores folks grænser. Det er naturligvis det danske forsvars opgave at sikre vores danske nationalstats videre eksistens i frihed.

Dertil kommer Færøerne og Grønland, der af historiske årsager også er en del af det danske rige. For at løse opgaven kræves det, at vores suverænitet over vores område til stadighed vises og hævdes. Vi skal også klart vise, at vi har viljen til at forsvare os, skulle nogen få til hensigt at true os. Det er forsvarets opgave i dag. Og den kan ikke sikres i EU, der arbejder målbevidst på politisk at udslette nationalstaterne.

Det danske forsvar har været igennem nogle meget store omlægninger de seneste årtier, hvor man er gået fra fokus på territorialforsvar til at lægge mere vægt på internationale operationer. Det skyldes naturligvis bortfaldet af fjender i nærområdet.

I dag er truslen om islamisk baseret terror den vigtigste trussel imod Vesten og dermed mod Danmark. Den trussel skal vi kunne forsvare os imod både på vores eget territorium og i fjerne lande - Irak og Afghanistan er de væsentligste eksempler.

Til denne opgave har vi i høj grad brug for NATO. At oprette en militær organisation i EU-regi, der overflødiggør NATO, er derfor ikke i Danmarks interesse. Derfor er det vigtigt at fastholde forsvarsforbeholdet.

 

Forrige artikel Borgerinitiativ med forhindringer Borgerinitiativ med forhindringer Næste artikel Forsvarspolitisk puslespil mangler en brik Forsvarspolitisk puslespil mangler en brik