Det sker i EU: Ministermøder, masseudflugt til New York og spurt mod højre i Østrig

Bruxelles puster ud efter en hektisk sidste uge, hvor sløret blev løftet for persongalleriet i den næste EU-Kommission. I stedet drejer spotlyset mod New York, hvor der er FN-uge, og så er der igen gang i ministerrådsmøderne i Bruxelles, mens østrigerne går til stemmeurnerne.

Hvis der føles lidt stille i Bruxelles, er det måske, fordi det meste af EU-Kommissionen, formanden for Europa-Parlamentet og masser af andre EU-pinger har sat sig i flyveren med kurs mod FN’s generalforsamling i New York og hele det politiske cirkus, der følger med den såkaldte FN-uge.

De europæiske landbrugsministre er til gengæld i byen. De har markedssituationen efter invasionen i Ukraine på programmet på deres månedlige møde – sådan som det efterhånden er blevet fast tradition. Samtidig vil de kigge på, hvordan det går med at udmønte den fælles landbrugspolitik mere skræddersyet til de enkelte lande efter de såkaldte strategiske planer. De skal også tale fiskekvoter.

Ovre i Europa-Parlamentet vil Økonomiudvalget se på, hvordan det går med udviklingen af den digitale euro, med repræsenter fra Den Europæiske Centralbank, mens Budgetudvalget skal give grønt lys til at sende penge til fem EU-lande, der sidste år blev ramt af naturkatastrofer. Fiskeriudvalget ser nærmere på næste års fiskekvoter for Østersøen. {{toplink}}

Login