Yderligere fire embedsmænd får advarsler for deres involvering i minksagen

Tejs Binderup, Paolo Drostby, Hanne Larsen og Anne-Mette Lyhne Jensen er hver blevet tildelt advarsler for deres rolle i minksagen.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har givet embedsmændene Tejs Binderup, Paolo Drostby og Hanne Larsen advarsler for deres rolle i den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark, som blev truffet af regeringen i november 2020.

Det oplyser Ritzau, der har søgt aktindsigt i sagen hos Fødevareministeriet. 

Tejs Binderup var i november 2020 afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Paolo Drostby var kontorchef i samme ministerium, mens Hanne Larsen var veterinærchef i Fødevarestyrelsen.

Tejs Binderup og Paulo Drostby er i dag fortsat henholdsvis afdelingschef og kontorchef i Fødevareministeriet. Hanne Larsen fik i februar nyt job som statskonsulent i Indonesien.

Justitsministeriet har ligeledes givet afdelingschef Anne-Mette Lyhne Jensen en advarsel som følge af, at hun ikke orienterede Justitsministeriets departementschef om den manglende hjemmel i minksagen.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Ti top-embedsfolk blev kritiseret i Minkkommissionens rapport, som udkom i slutningen af juni. Og for efterhånden en del embedsmænd har sagen om aflivning af alle mink i Danmark fået konsekvenser. Tirsdag meddelte Rigspolitiet, at to embedsmænd havde fået advarsler. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, har også fået en advarsel for sin rolle. 

Rigspolitichef Thorkild Fogde og departementschefen i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, Henrik Studsgaard, er begge blevet hjemsendt og dermed fritaget fra tjeneste. 

{{toplink}}

 

Forrige artikel Rossen i bestyrelsen for Danfoss-ejet vækst-fond Næste artikel Krakachef lander direktørstilling i Cowi Krakachef lander direktørstilling i Cowi
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.