Barbara Bertelsen og fem andre topembedsmænd skal genafhøres i minksagen

Tre departementschefer er blandt vidnerne, når Minkkommissionen i starten af april foretager genafhøringer i minksagen. Barbara Bertelsen fra Statsministeriet er én af dem.

En række af de mest centrale og øverst placerede embedsmænd i minksagen skal genafhøres i starten af april.

Det oplyser Minkkommissionen på sin hjemmeside.

Det mest prominente navn på listen er Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, der i november blev afhørt i syv timer ved Retten ved Frederiksberg.

Bertelsen skal genafhøres 1. april klokken 13.00.

{{toplink}}

Også Justitsministeriets departementschef, Johan Kristian Legarth, og departementschefen for det daværende Miljø- og Fødevareministerium, Henrik Studsgaard, skal vidne igen. De er begge indkaldt den 8. april.

Foruden de tre departementschefer skal også Tejs Binderup, Hanne Larsen og Paolo Drostby genafhøres.

Tejs Binderup arbejdede i november 2020 som afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet og er blandt sagens mest centrale vidner. Kommissionens afhøring af Binderup i efteråret måtte da også klares over to dage.

Paolo Drostby var ansat som kontorchef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, mens Hanne Larsen indtil for ganske nylig var veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen. Tidligere på året fik hun nyt job i Indonesien.

Se hele afhøringsplanen i faktaboksen nedenfor.

 

Beretning i juni

Minkkommissionen blev nedsat af Folketinget i december 2020 og har fået til opgave at undersøge forløbet op til og efter beslutningen om at aflive samtlige danske mink. 

Beslutningen om at aflive de danske mink fik et dramatisk efterspil, da det kom frem, at der i første omgang ikke var lovhjemmel til at kræve aflivningerne gennemført. Sagen endte i november 2020 med at koste daværende fødevareminister, Mogens Jensen (S), jobbet.

Minkkommissionen har varslet, at den kommer med sin beretning til juni.

I beretningen vil kommissionen blandt andet foretage retlige vurderinger af, om der er embedsmænd, der kan stilles til ansvar. Politikernes eventuelle ansvar er det op til Folketinget at vurdere.

Få overblik over højdepunkterne fra de foreløbige afhøringer her – eller dyk ned i det vigtigste fra samtlige afhøringsdage her.

Minkkommissionen består af landsdommer Michael Kistrup (formand) og de to medlemmer professor Helle Krunke og advokat Ole Spiermann. Advokat Jakob Lund Poulsen er udspørger. 

Forrige artikel Divisionsforeningen: Danske konkurrenceregler diskriminerer Superligaen Divisionsforeningen: Danske konkurrenceregler diskriminerer Superligaen Næste artikel Journalisternes tidligere fagboss skal være medielobbyist i Dansk Erhverv Journalisternes tidligere fagboss skal være medielobbyist i Dansk Erhverv
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.