Der mangler en større diskussion i samfundet om de private velfærdsforsikringer

Velfærdsforsikringerne bør være interessante for de borgerlige at tale op - og bekymre Socialdemokratiet og de øvrige venstrefløjspartier. Altingets politiske analytiker og magasinredaktør, Esben Schjørring, ser nærmere på udviklingen med forsikringerne i dagens udsendelse.

Det er nu muligt at tegne en omsorgsforsikring for ældre igennem Tryg, der giver yderligere hjælp til ældre, hvis de skulle få brug for det.

Den type forsikringer kan eksempelvis give hjælp til transport, når man er syg, tilskud til take away-mad og rengøring.

Men den udvikling bør give panderynker hos velfærdsstatens forkæmpere, fordi det fundamentalt går imod idéen om, at staten via sit høje skattetryk leverer velfærd på de ønsker, som befolkningen har.

Hvad sker der, hvis den balance rykker sig hos danskerne? Kan man gøre noget ved det politisk – ved at ændre på statens tilbud i den ene eller anden retning?

I dagens udgave af Altinget Ajour ser Altingets magasinredaktør og politiske analytiker, Esben Schjørring, nærmere på den udvikling og efterlyser en større ideologisk diskussion om det danske samfunds indretning.

Forrige artikel Derfor går det dårligere med ligestilling i Danmark end i resten af Norden Derfor går det dårligere med ligestilling i Danmark end i resten af Norden Næste artikel Hemmelige møder og anonyme donorer – hvor går grænsen for partiernes erhvervsklubber? Hemmelige møder og anonyme donorer – hvor går grænsen for partiernes erhvervsklubber?
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.