Fond giver 16 millioner til spæde sangstemmer

DE SMÅ SYNGER: En donation fra Nordea-fonden skal gøre sang til et fast element i hverdagen for de små sangstjerner i 100 danske børnehaver.

Med en donation på 16,1 millioner kroner bringer Nordea-fonden sang og klang inden for dørene på børnehaver landet over.

I 2020 skal 100 børnehaver være certificerede sangbørnehaver. Det vil sige, at de arbejder særligt målrettet og ud fra et pædagogisk perspektiv med at give de små poder oplevelser med sang.

Projektleder Thomas Larsen Späth fra Sangens Hus – et nationalt samarbejdsforum for sang – glæder sig over at kunne gøre sang til en mere rodfæstet del af den pædagogiske indsats i børnehaverne.

”Rigtig mange børnehaver vil gerne arbejde mere med sangen. Men tit hænger det på en enkelt ildsjæl eller en medarbejder, som har kompetencer med udefra. Vi vil gerne skabe en hel personalegruppe, som kan arbejde med børnene, og en kultur, hvor sangen er til stede hele tiden,” siger Thomas Larsen Späth.

Han peger på, at sangen er med til at skabe fællesskab og sammenhold mellem børnene, og at den samtidig bærer en masse historie og fortælling med sig.

Det er også Nordea-fondens bevæggrunde for at støtte projektet, fortæller direktør Henrik Lehmann Andersen i en pressemeddelelse.

”Sangen er en vej til glæde, fællesskab og gode børneliv. Derfor er vi stolte af at styrke børnehavernes vigtige indsats for at skabe mere sang i hverdagen,” siger han.

Syv pionerbørnehaver er i første ombæring involveret i projektet. Deres erfaringer bidrager samtidig til at skabe en certificeringsordning, der sidenhen skal bruges til at give de 100 børnehaver landet over stemplet som sangbørnehaver.

Forrige artikel Jagten på at blive Europas frivilligby er sat ind Næste artikel Ekspert kalder på etisk eftertanke hos fonde Ekspert kalder på etisk eftertanke hos fonde