Skrot den udlændingelov

Koncentrat af lederen "Skrot den lov - udlændingepolitik med groteske følger" i Politiken 3. juli 2003.

DAG FOR DAG bevæger regeringen og Socialdemokratiet sig ud i et stadig større udlændingepolitisk morads. Det startede med, at regeringen med djævlens vold og magt ville bekæmpe arrangerede ægteskaber og nedbringe antallet af familiesammenføringer. Det, man i virkeligheden ville, var at stoppe sammenføringen i Danmark af familier med en ikkevestlig baggrund. Men eftersom dén målsætning ville være diskriminerende, udformede man en udlændingelov, der også rammer såkaldt almindelige danskere.

Det er nu et krav for familiesammenføring, at et par samlet set har større tilknytning til Danmark end til udlandet, hvis den udenlandske samlever skal have opholdstilladelse her i landet. (...)

DETTE ER ingen vittighed. Det er dansk lov år 2003. Og den indebærer, at hundredvis af danske statsborgere nægtes retten til at bo med deres udenlandske ægtefælle i Danmark. Alle har vidst, at tilknytningskravet ville få disse groteske konsekvenser. Det er derfor rent hykleri, når det medansvarlige Socialdemokrati nu spiller overrasket og tørrer kritikken af på udlændingemyndighedernes administration. Det er ikke embedsmændene, der er problemet. Det er politikernes snæversynede klaphattelov. (...)

Nej, der er ikke brug for bureaukratiske gradbøjninger af det danske statsborgerskab. Der er brug for et opgør med det usympatiske grundsynspunkt, at udlændinge per definition udgør et kæmpeproblem. Det gør de ikke. Og slet ikke i et lille land, der lever højt på at være en del af en stadig mere globaliseret verden.

Forrige artikel Liberal flugt fra Christiansborg Næste artikel En Berlusconi