En Berlusconi

Koncentrat af lederen "En Berlusconi - flabetheder er hans mindste problem" i Berlingske 4. juli 2003.

Så fik Europa lejlighed til at møde Silvio Berlusconi for fuld udblæsning. Den nye EU-formand benyttede sit første møde med Europa-Parlamentet til at sende en ufattelig uforskammethed i hovedet på en kritisk tysk parlamentariker, hvilket naturligvis er helt uacceptabelt. Man ironiserer ikke med brug af nazismen. Heller ikke, når der er tyskere til stede. (...)

Muligvis er nogen skade allerede sket - f.eks. bliver det nok svært for den italienske førstemand at få et nært og godt forhold til en hel del europaparlamentarikere. Men trods alt går livet videre, og fokus skal nok komme tilbage til det politiske indhold i EU-samarbejdet og de vigtige diskussioner, der står for i de kommende måneder.

Og det er godt på flere måder. For hvor ubegribelige Berlusconis velkendte flabetheder måtte forekomme, så er de jo i realiteten langtfra hans største problem. Det er snarere den måde, hvorpå Silvio Berlusconi bruger statsmagten til at drible sig igennem ubehageligheder i diverse skandalesager, som er et problem. Eller den måde, hvorpå han bruger sin dominerende position i den italienske medieverden til politisk propaganda af massiv karakter. Eller anklagerne om, at Berlusconis Forza Italia-bevægelse er lige lovlig gode venner med diverse mafiarepræsentanter.

Det er sådanne ting, der skaber en grundlæggende tvivl om, hvorvidt Berlusconi er en god mand for Italien - og for Europa. (...)

Forrige artikel Skrot den udlændingelov Næste artikel Politiskandale burde få følger