Løkke om fyringer: Vil give det politiske sekretariat en frisk start

Partiformand Lars Løkke Rasmussen har nu forklaret, at man mandag uddelte fyresedler for at sikre en frisk start i Moderaternes politisk sekretariat.

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, stak af fra pressen på Christiansborg for i stedet at give et tv-interview til DR om mandagens fyringer i partiets politiske sekretariat.

"Vi har måttet konstatere, at vi har en enkelt afdeling på vores sekretariat, som vi ikke tror, kan komme til at fungere med den besætning, vi har, og derfor giver vi den en frisk start," siger Lars Løkke.

Lars Løkke Rasmussen bekræfter i interviewet, at Moderaterne har valgt at fyre tre medarbejdere, samt at chefen for afdelingen selv har sagt op.

I interviewet afviser Løkke, at der har været tale om sexisme i partiet, men partiformanden erkender, at der har været problemer med en "mobbekultur".

Fyringerne sker på baggrund af resultaterne fra et kontrolbesøg, som Arbejdstilsynet har foretaget hos Moderaterne, oplyser Løkke. 

"Resultatet fik vi i fredags. Der fik vi også udredningen fra en uvildig erhvervspsykolog. Det har vi så handlet på og truffet en række beslutninger," siger han. 

Lars Løkke Rasmussen understreger samtidig i interviewet, at medarbejderne kan søge deres gamle stillinger, hvis de ønsker det.

"Det handler dels om, at vi restrukturerer den måde, som den her afdeling er organiseret på. Den anden del er, at vi gerne vil give det en ny begyndelse," siger han. {{toplink}}

Mistet tilliden

Tidligere mandag kunne Altinget og en række andre medier erfare, at flere medarbejdere i Moderaternes politiske sekretariat havde modtaget en fyreseddel. 

Det fremgik blandt andet af et brev sendt til de fyrede medarbejdere, som er underskrevet af partisekretær Kirsten Munch Andersen, og som TV 2 har offentliggjort i fuld længde.

"Efter grundige overvejelser og undersøgelse af arbejdsmiljøet i Moderaternes sekretariat har vi desværre mistet tilliden til, at vores samarbejde med den nuværende stab af medarbejdere i Politisk Afdeling, herunder dig, kan fortsætte," står der i brevet.

Fyringerne sker mindre end en uge efter, at Ekstra Bladet kunne afsløre, at medarbejderne var blevet tilbudt en fratrædelsesaftale mod at underskrive en såkaldt "loyalitetsaftale". {{toplink}}

Forrige artikel Moderaterne fyrer medarbejdere Moderaterne fyrer medarbejdere