Moderaterne fyrer medarbejdere

Flere medarbejdere i Moderaternes politiske sekretariat fyres. Det erfarer Altinget og flere andre medier.

Moderaterne fyrer øjeblikkeligt medarbejdere i partiets politiske sekretariat.

Dermed forlader alle medarbejderne i det politiske sekretariat partiet, da én medarbejder har valgt at takke ja til en fratrædelsesaftale, mens to andre bliver fyret. Også andre steder i organisationen er der fyringer.

Men det er ikke et farvel til alle medarbejdere i Moderaternes sekretariat, hvor cirka 35 personer har deres daglige gang på Christiansborg.

Det erfarer Altinget samt en række andre medier, herunder TV 2 og Ekstra Bladet.

{{toplink}}

TV 2 er i besiddelse af et brev sendt til medarbejderne.

"Efter grundige overvejelser og undersøgelse af arbejdsmiljøet i Moderaternes sekretariat har vi desværre mistet tilliden til, at vores samarbejde med den nuværende stab af medarbejdere i Politisk Afdeling, herunder dig, kan fortsætte," står der i brevet, som TV 2 har offentliggjort i sin fulde længde.

Brevet er underskrevet af Moderaternes partisekretær, Kirsten Munch Andersen. Ifølge TV 2 skal de berørte medarbejdere fratræde deres stilling med øjeblikkelig virkning.

For mindre end en uge siden skrev Ekstra Bladet, at medarbejderne var blevet tilbudt en fratrædelsesaftale mod at underskrive en såkaldt "loyalitetsaftale".

{{toplink}}

Intern uro 

Fyringerne kommer efter flere uger med en voksende partikrise, som startede, da flere nuværende og tidligere medarbejdere fortalte om en "tyrannisk kultur", sexisme og dårlig ledelse i partiets sekretariat til BT.

Det resulterede i et meget langt krisemøde, der endte med, at Lars Løkke Rasmussen mødte pressen og fortalte, at man iværksætter en whistleblower-ordning og henter en erhvervspsykolog ind.

Medstifter af Moderaterne, Jeppe Søe (MF), valgte 5. september at melde sig ud af partiet.

"Jeg trækker mig på baggrund af halvanden uges modbydelighed og i særdeleshed mod medarbejderne," sagde han i BT-podcasten Q&CO, hvor han annoncerede sin udmeldelse.

Opdateres... {{toplink}}

{{toplink}}

Forrige artikel Trods sløje målinger satser Konservative på endnu et godt kommunalvalg: Trods sløje målinger satser Konservative på endnu et godt kommunalvalg: "Der er en god stemning omkring partiet"