S ubehøvlet overfor USA

Koncentrat af lederen "Dum, dummere ... S-udtalelser om USA er ubehøvlede" i Berlingske 25. oktober 2003.

Hvis nogen er i tvivl om, at yngre danskere gennem 30 års socialdemokratisk-radikal påvirkning af skolen har oparbejdet et problem med basal viden og faglighed, behøver de bare studere socialdemokraten Mette Frederiksens seneste udtalelser om USA og ligestilling.

Mette Frederiksen fortjener afgjort at få sine skolepenge igen eller en grundig eftersidning med tvangslæsning af geografi, historie og samfundskundskab. Hun er, selv om det er lykkedes hende at blive valgt til Folketinget, ikke i stand til at skelne mellem et demokrati og et diktatur.

Som ligestillingsordfører er hun talsmand for Socialdemokraternes nyeste genistreg, der går ud på, at USA er at sammenligne med Iran. Begrundelse? Jo, USA har ifølge S en højreorienteret regering, der er modstander af abort og ligestilling. Iran er også mod abort. Ergo er USA og Iran ét fedt.

Herre Jemini! Vi kan opstille en lignende argumentationsrække: Terrornetværket al-Qaeda var imod Irak-krigen. Socialdemokraterne var imod Irak-krigen. Ergo går Socialdemokraterne ind for terrorisme.

Der er dog fornuftige socialdemokrater, som river sig i håret over tankegangen hos Frederiksen og co. Bortset herfra er det, partiet påstår, lodret forkert. Hvis der er noget land i verden, der bevidst har arbejdet med ligestilling, positiv særbehandling og andre samfundsmæssige tiltag for at modvirke race-, køns-, seksuel eller anden diskriminering, så er det dog USA. (...)

Udover at være forkerte er Mette Frederiksens udtalelser ubehøvlede. Vi taler om verdens største demokrati. Vi taler om et land, som i både Første og Anden Verdenskrig - og senest i Bosnien - har måttet sende unge mænd i krig for at redde Europa fra at udslette sig selv. Det burde ligge i tankegodset hos et parti, der en dag kan overtage regeringsmagten herhjemme.

Forrige artikel Høring om Irak er et rimeligt krav Næste artikel Minister og medier