Personfnidder

Koncentrat af lederen "Personfnidder - Nyrup går forrest i smædekampagne" i Politiken 29/3 2005.

INGEN HAR PÅ noget tidspunkt kunnet være i tvivl om, at forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) støtter Helle Thorning-Schmidt i det verserende formandsopgør i Socialdemokratiet.

Hun er en del af den gruppe af unge socialdemokrater, som Nyrup tidligere - uden held - har forsøgt at føre til tops i partiet. At Poul Nyrup Rasmussen her i weekenden kastede sit lod i hendes vægtskål, er derfor ingen nyhed.

Måden, han gjorde det på, var imidlertid opsigtsvækkende. Med et frontalt personangreb på Frank Jensen fik Poul Nyrup åbnet den sidste, afgørende og beskidte del af formandsopgøret.(...)

Ingen begejstret forklaring på, hvorfor Helle Thorning-Schmidt skulle være en bedre statsmand, eller hvorfor Frank Jensens politiske projekt ikke skulle være tilstrækkelig slagkraftigt.(...)

Og imens sidder vi andre tilbage og har stadig sværere ved at se, hvordan Frank Jensens position egentlig adskiller sig fra SF, og om Helle Thorning-Schmidts position overhovedet rummer ideer, som 'Den omvendte Blair', Anders Fogh Rasmussen (V), ikke allerede har skrevet under på.(...)

Forrige artikel Tvivlsom fornyelse Næste artikel folkestyrets vokseværk