Hvor i landet vinder partierne frem? Og hvor taber de terræn? Få tre hurtige nedslag og det fulde overblik i den nyeste geografiske mandatprognose, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.
Troels Lund Poulsen skulle i weekenden for anden gang holde formandstale på et Venstre landsmøde, og denne gang var det en helt anden tale han holdt. Efter sommerens europaparlamentsvalg har der indfundet sig en ny ro i partiet, der nu kan begynde at kigge fremad. Altinget Ajour tager dig i dagens udsendelse med på landsmødet.
Venstre er Danmarks "bolværk" i en usikker verden, og derfor vil Troels Lund Poulsen prioritere danskernes sikkerhed højere end danskernes pensionsalder. "Vi står ved en korsvej, hvor økonomisk ansvarlighed igen bliver helt afgørende," lød det fra Venstre-formanden, da han holdt landsmødetale i Herning.
Venstre samles i weekenden til landsmøde og påbegynder arbejdet med et nyt principprogram. Altinget spørger manden i spidsen for det projekt, hvorfor det overhovedet er nødvendigt.
Moderaterne og ikke mindst formand Lars Løkke Rasmussens image er dybt ramponeret efter partiets seneste skandalesager, og lige nu er de ikke længere tungen på vægtskålen. Socialdemokratiet har flertal sammen med resten af rød blok og lidt nordatlantisk hjælp.
Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne betaler dyrt for sagerne om mobning i partiets sekretariat. Mette Frederiksens pensionsudspil er indtil videre en fuser, mens Venstre har fået ny luft.
Socialdemokratiet og Radikale har igennem mere end 100 år arbejdet tæt sammen om dansk uddannelsespolitik. Nu er der dyb splittelse og højlydte skænderier. Hvorfor?
Martin Lidegaard byder velkommen til Radikales landsmøde denne weekend med en alvorlig advarsel til SVM-regeringen, der med undervisningsminister Mattias Tesfaye i spidsen snart præsenterer med en stor reform af ungdomsuddannelserne. Man er i færd med at skabe én skole for eliten og én for resten, lyder kritikken.
Mødeindkaldelser med kort varsel, forhastede mails og en aftaletekst, der blev modtaget i sidste øjeblik. Sådan forløb de ti dage, Danmarksdemokraternes erhvervsordfører, Betina Kastbjerg, brugte på at forhandle med regeringen om en iværksætterstrategi, der har været undervejs i fire år. Læs hendes oplevelse af forløbet her.
Hvis vi ikke kan holde på kerneradikale Christian Friis Bach, hvad kan vi så? Man kan se på Radikales slingrekurs de sidste tre år og spørge sig selv, om hans exit ikke er for det bedste, skriver Tobias Lawaetz.
Hvis regeringen taber momentum i forhold til sin reformdagsorden og frygt for, at meningsmålingerne bider sig fast, så mister den også sin eksistensberettigelse. Det giver ikke mening at føre tre så forskellige partier sammen i en regering hen over midten, hvis ikke der er et særligt formål, skriver Lisbeth Knudsen.
Efter endnu et vildt politisk år er det tid til at gøre status for partierne, inden politikerne tjekker ud i sommerlandet. Altinget vurderer kampformen lige nu og giver et bud på det enkelte partis potentiale i det kommende folketingsår.
Engang var den store frygt i Venstre, at 'det grønne' ville blive for centrum-venstre, hvad udlændingepolitik var for blå blok i nullerne: en sejrmaskine, der ville vinde valg på valg. Den fælde er Venstre med den grønne trepart nu godt på vej til at komme ud af. Til gengæld ser især SF og Radikale afpillede ud.
Med store erhvervsudspil tester statsminister Mette Frederiksen sine partifæller til det yderste og øger frustrationerne i Socialdemokratiet. Omvendt stiger optimismen og troen på et comeback i Venstre.
Hvor i landet vinder partierne frem? Og hvor taber de terræn? Få tre hurtige nedslag og det fulde overblik i den nyeste geografiske mandatprognose, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.