Mogens Camre er dobbeltmoralsk

Af Dan Jørgensen
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget 2004 (S)

Jeg vil - som Socialdemokraterne i Århus Amts kandidat til Europa-Parlamentet - opfordre MEP Mogens Camre (DF) til selv at bede om at få ophævet sin parlamentariske immunitet.

I dag har Europa-Parlamentet besluttet ikke at ophæve Mogens Camres immunitet. Han kan derfor ikke retsforfølges for de udtalelser, han kom med under Dansk Folkepartis landsmøde i september 2001. Det må jeg kritisere skarpt.

Mogens Camre burde således kunne retsforfølges på lige vilkår med alle andre danskere, det er utroligt dobbeltmoralskt, at han på den ene side påstår at repræsentere den lille mand, når han samtidigt åbenbart føler sig hævet over almindelige mennesker.

Jeg har skrevet et åbent brev til Mogens Camre, i hvilket jeg opfordrer ham til selv at bede om at få hævet sin immunitet.

Det er dobbeltmoralsk, at Mogens Camre på den ene side argumenterer for, at EUs lovgivning ikke bør være overordnet dansk lov, når han samtidigt gemmer sig bag Europa-Parlamentets bestemmelser.

Jeg mener, at Mogens Camre har forbrudt sig mod dansk lov. Mogens Camre mener ikke selv, han har brudt loven. Derfor er det underligt, at han ikke tør lade den prøve ved en dansk retssag.

Forrige artikel Uegnet EU-formand Næste artikel Fængslende fodlænker