Godt med en velbevæbnet civilbefolkning

Af Karsten Holt Larsen
Vejle

Gennem de seneste år er stadig flere mennesker begyndt at bevæbne sig med kniv og peberspray mv. Ikke for at overfalde eller forårsage ulykke. Men derimod for at kunne forsvare sig selv og sine nærmeste mod den stadig mere omfattende kriminalitet.

Politikerne er rasende over udviklingen. For det, at ganske almindelige kvinder og børn bevæbner sig i selvforsvar, er en stadig påmindelse om , at politikerne - trods den kæmpemæssige selvglæde - ikke slår til i virkelighedens verden.

De stadige politiske bestræbelser på at afvæbne befolkningen er derfor omsonst. De vil højst betyde, at almindelige mennesker mister muligheden for at forsvare sig.

Derimod vil ingen kampagne kunne fravriste de kriminelle deres våben. Jeg hilser derfor med glæde, at Danmark har en af den vestlige verdens mest velbevæbnede civilbefolkninger. Thi forbryderen er aldrig våbenet - forbryderen er altid den enkelte voldsmand - samt den politiker, der gør det muligt for ham frit at færdes på gader og stræder.

Hos det almindelige menneske er våbnet aldrig andet, og kan aldrig blive andet, end en kærlig ven i bestræbelserne på at forsvare sig selv og sine kæreste.

Og kun i politikernes fantastiske fantasi vil tingene, under de nuværende samfundsmæssige omstændigheder, nogensinde kunne forholde sig anderledes.

Faktisk bliver private våben i mange lande ikke først og fremmest betragtet som et værn mod kriminalitet. Men derimod som et værn mod, at politikerne ikke forgriber sig unødigt mod befolkningen.

Forrige artikel Fatal S-dumhed overfor USA Næste artikel EU-venligt parti