EU-venligt parti

Koncentrat af lederen "SF på rette vej" i Jyllands-Posten, 27. oktober 2003

SOCIALISTISK FOLKEPARTI kan efter beslutningerne på weekendens EU-landsmøde med god vilje betragtes som et EU-venligt parti trods fortsat intern uenighed om, hvor langt man kan gå.

SF har fornuftigt nok indset, at det ikke kan holde til fortsat at stå som modstander af EU, når 10 nye lande og heraf en del østeuropæiske bliver medlem til maj. Hermed erkender SF, at EU er kommet for at blive. Og bedre sent end aldrig.(...)

Det er tilfredsstillende, at et betydeligt flertal i partiet nu bakker en indflydelsessøgende politik op i EU, selv om en mindre fløj af yngre medlemmer fortsat stiller sig uhyre kritisk. At partiet så agter at bruge den mulige indflydelse til i høj grad at føre antiamerikansk politik er dybt beklageligt. (...)

SF har fortsat et internt udestående med, hvor langt man kan gå med forsvarsforbeholdet, men står i øvrigt fast på, at forbeholdene må afklares, inden vi kan tage stilling til en ny EU-traktat.

I en situation, da sporene skræmmer både fra den svenske euroafstemning for nylig og den danske i 2001, bør statsminister Anders Fogh Rasmussen i hvert fald foreløbig være tilfreds med den seneste udvikling. Opbakningen i Folketinget synes generelt forbedret, selv om Holger K. Nielsen forsat vil være på tæerne, og statsministeren kan vente kamp til stregen fra SF.

Forrige artikel Godt med en velbevæbnet civilbefolkning Næste artikel Foryngelseskur kan give bagslag